Waterplein in De Waluwe krijgt vorm

zaltbommel • Het Waterplein in De Waluwe krijgt nu ook boven de grond vorm. De spectaculaire opening is medio oktober.

Op het plein kan gevoetbald en gesport worden. Het opvallendste is alleen zichtbaar bij hevige regenval. Dan loopt het plein onder water en kan het zo'n duizend kubieke meter regen opslaan.

Op het waterplein komen een pannaveldje, voetbalveld een jongeren ontmoetingsplaats (JOP). Het pannaveldje en de JOP worden verplaatst van andere locaties in De Waluwe naar het plein. Ook komt er een 'freerunning parcours'. Springen, klimmen, balanceren, zwaaien, hangen en uiteenlopende tricks staan bij freerunning centraal. De obstakels bestaan uit muurtjes, hekken, trappen, buizen en palen.

Het plein is in feite een betonnen verdiepte bak van duizend vierkante meter groot. Er zit een buizenstelsel aan vast, dat in eerste instantie alle regen overtollige regen opvangt. Daarna vult de bak zich met water. De verwachting is dat er een keer per jaar een klein laagje water (circa tien centimeter) in de bak komt te staan. Eén keer per tien jaar zal de bak naar verwachting half vol staan en één keer in de vijftig jaar volledig vol.

Aannemer Van der Plas uit Giessen is in februari gestart met de aanleg. De opening in oktober wordt een middag vol activiteiten voor jong en oud.