Politiek buigt zich over De Spoorveste

zaltbommel • Politiek Zaltbommel gaat in oktober weer praten over het Leisurecenter Spoorveste.

In dit centrum, tussen het spoor en de A2, komen onder andere een grote bioscoop, een kinderspeelparadijs en horecavoorzieningen. Ook is er ruimte voor een hotel en buitenactiviteiten, waaronder een 'outdoor golfsurfbaan'. In 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders al besloten om in principe mee te werken aan de mogelijke realisatie van het Leisurepark. Besloten werd om eerst alle 'risico's' en 'restrisico's' te onderzoeken voordat de procedure van het bestemmingsplan wordt opgestart. Die onderzoeken zijn nu af.

Bij die onderzoeken is gekeken naar de ligging van het terrein ten opzicht van de A2, het spoor en chemische fabriek Sachem. De politiek gaat nu eerst praten over de uitkomsten van die onderzoeken. Het college stelt voor dat de raad het 'restrisico met betrekking tot externe veiligheid en groepsrisico' accepteert. Met andere woorden: alle toekomstige gebruikers van het leisurecentrum zijn in principe voldoende beschermd tegen mogelijke calamiteiten.

Het college ziet op basis van de uitgevoerde onderzoeken voldoende mogelijkheden om door te gaan met de volgende fase in het proces. "We zitten op de goede weg", zegt wethouder Gijs van Leeuwen. De volgende stap is het opstellen van een ontwerp bestemmingsplan en het aanvragen van vergunningen. De gemeenteraad neemt de uiteindelijke beslissing over het bestemmingsplan.

Voordat het zover is, zijn er nog wel een paar flinke hobbels te nemen. Zoals de hoeveelheid parkeerruimte en de afwikkeling van het verkeer, met name op de rotonde bij het station.

Britta Alink