donderdag 29 augustus

Expositie Ad van den Oord
9:00-19:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Expositie van de Drielse kunstschilder Ad van den Oord. Sinds zijn pensioen schildert hij graag op doek. "De vrolijke drinker" van Frans Hals, Ot en Sien, het "Melkmeisje" van Vermeer, maar ook stillevens en prachtige stadsgezichten van 's-Hertogenbosch en Zaltbommel. De tentoonstelling is te zien tot eind september. Toegang gratis.

Mantelzorgcontactgroep
10:00, Zaltbommel, wijkhuis De Spellewaard. Bijeenkomst van de Mantelzorgcontactgroep, een groep die is bedoeld voor mantelzorgers die graag met andere mantelzorgers in gesprek gaan. Er is altijd een gespreksleider aanwezig. Mantelzorgers die nog niet met deze contactgroep bekend zijn, worden van harte uitgenodigd om eens kennis te komen maken. Voor het deelnemen aan deze ochtend zijn geen kosten verbonden.Aanmelden is gewenst en kan bij Jacomien de Bruin, Stichting Welzijn Bommelerwaard, 0418-634231 of mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl.

Koffie bij JOOP
10:00-11:30, Gameren, JOOP. Koffie kost 1 euro, iets lekkers erbij ook 1 euro. Iedereen is van harte welkom.

Senioren Quiz
15:00, Kerkdriel, Opa Pietje. Kunstgoed 2019 is een programma met activiteiten op het gebied van kunst en cultuur voor senioren(60+) uit de Bommelerwaard. De seniorenquiz van deze middag staat garant voor een leuke bijeenkomst voor iedereen vanaf 60 jaar. Een quiz met vragen, fragmenten, foto's en muziek uit de jaren '50, '60 en '70. Aanmelden kan als team of alleen, dan wordt er een plekje bij een team gezocht. Aanmelden via quizevents@gmail.com of 06-36398718.

vrijdag 30 augustus

Nachtvlinders kijken
20:00-22:00, Zaltbommel, Kloosterwiel. De nachtvlinders worden met stroop en lampen verleid om zich op witte lakens en bomen te laten bewonderen. Een bijzonder schouwspel met Natuurwacht Bommelerwaard. Start aan de zuidkant, bij het bruggetje. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. Bij erg slecht weer wordt de excursie verzet, check daarom de website. Meer informatie bij Lot Tönis: 06-13512226.
www.natuurwachtbommelerwaard.nl

Avond over nachtvlinders
20:00, Neerijnen, Stroomhuis Neerijnen. Stroomhuis Neerijnen verzorgt een avond over nachtvlinders, bestaande uit een lezing en het buiten bekijken van gelokte nachtvlinders. Entree: 5 euro.

zaterdag 31 augustus

Rommelmarkt Jeu de Bommel
8:30-15:30, Zaltbommel, Jeu de Bommel. Jaarlijkse rommelmarkt op het terrein aan de Thorbeckestraat 53A (naast het zwembad). Er zijn nog enkele kramen te huur. Informatie: g.vangameren@chello.nl of 06-50503658.

Fietstocht HHK
9:00, Zuilichem, Uilkerweg 21b. Jaarlijkse fietstocht van Hersteld Hervormde Kerk. Dit jaar de 'Langs de Grenzenroute', een mooie route met afwisseling van natuur en cultuur. Start 30 km tussen 9:00 en 12:00 uur, start 50 km tussen 9:00 en 11:00 uur. Deelname kost 4,50 euro p.p., maximaal 17,50 euro per gezin. Eten en drinken zijn te koop. Meer informatie: 0418-673083 of akuijntjes@kliksafe.nl

BoelevaArt in Hedel
9:00, Hedel, Boerengolf van Zeelst. Van 9:00 tot 11:00 uur Poëzie-ontbijt in het weiland. Middagprogramma met straattheater, streekmarkt met lokale producten, kindertheater, dj, terras met wijnbar, proeverijen en foodtrucks van lokale bodem. Hoogtepunt is om 18:00 uur: circa 20 reusachtige luchtballonnen stijgen op vanaf het weiland. Daarna livemuziek met coverband Mrs. Stuyvenberg, foodtrucks en night-glow van luchtballonnen die speciaal aan de grond blijven en het terrein feeëriek verlichten. Onderdeel van Cultuurfestival Bommelerwaard.
www.boelevaart.nl

Rommelmarkt
9:00-14:00, Poederoijen, Egter van Wissekerkeweg 3. Voor elk wat wils. Snuffelen tussen curiosa, antiek, brocante en boeken. Speelgoed. Frietje met snack, kibbeling, luxe koeken. Bloemen en planten. Kinderen kunnen bloemstukje maken. En de sjoelbak staat er ook. Opbrengst voor Hersteld Hervormde Gemeenten Poederoijen en Loevestein.

Lezing over de stad
10:00-12:00, Zaltbommel, Museum Stadskasteel Zaltbommel. Eerste van tweeluik lezingen over de Bommelerwaard. Vandaag Roland Gieles over de stad Zaltbommel. Entree: 5 euro. Onderdeel van Cultuurfestival Bommelerwaard.

15 jaar 't Schansje
10:00-15:00, Zaltbommel, Krangstraat 6. Kinderdagverblijf en BSO 't Schansje vier het 15-jarig bestaan. Met name voor kinderen van 0 t/m 12 jaar volop leuke activiteiten.

Motorcross Zaltbommel
12:00, Zaltbommel, langs de dijk naar Gameren. Motorcross in de uiterwaarden langs de dijk richting Gameren. Georganiseerd door MSV de Waal en MC Neerijnen. Met wedstrijden in diverse klassen waaronder 200 en 250 cc (junioren en senioren) én zijspannen (14:20 uur en 17:15 uur). De trainingen beginnen om 9:00 uur.

Open wijnproeverij
13:00, Hurwenen, Oude Waalstroom. Tijdens de open wijnproeverij van wijndomein Oude Waaltstroom kunnen geïnteresseerden kennismaken met diverse wijnen. De wijngaard is ook zelfstandig te bezichtigen via de struinroute en de winkel is open. Entree is gratis.

Open dag opleiding yogadocenten
13:00-15:00, Hedel, Yogastudio Svaha. Open dag voor de opleiding tot yogadocent. Ook op 31 augustus. De opleiding is een 200 uurs training van een jaar. Met docenten uit binnen- en buitenland. Kleinschalig en individueel gericht. De opleiding werkt samen met het opleidingsinstituut PDI in India. Studenten krijgen dan ook naast de 150 uur in Hedel een training aangereikt van 50 uur in India. Met lessen van artsen en yogamasters aldaar. Meer informatie bij Gerdie van Gerwen: 06-22510577 of gerdie@svaha.nl
www.svaha.nl

In de Slag van 150
14:00, Gameren, JOOP. Twaalf skeeleraars komen binnen na een tocht van 300 kilometer vanuit Wardenburg in Duitsland. Live meekijken op de beelden. Verder leuke activiteiten, friet en hamburgers. De opbrengst van de skeelertocht is voor de aanschaf van een nieuwe keuken van JOOP.

Triatlon Zaltbommel
14:00, Zaltbommel, Tijningenplas. 20ste editie van de 1/8 triatlon van Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners. 500 meter zwemmen in de Tijningenplas, daarna 20 km fietsen over de dijk richting Gameren, Nieuwaal en Zuilichem en terug via de Middelkampseweg naar de Wielkamp. Daarna 5 km hardlopen door de Waluwe richting A2 en Waalbandijk en langs het plantsoen naar de finish aan de Waalkade achter de Waterpoort. Voorinschrijven wordt op prijs gesteld en kan via:
www.wielersupport.nl

Jaarmarkt Est
15:00-20:00, Est, Dorpsplein. Tweedehands boeken, kleding en spullen. Ook bloemen, groente en fruit, grabbelton, suikerspinnen en een pannakooi. Broodjes hamburger en de bekende Estse oliebollen. Optredens van Smartlappenkoor De Waredo's (Dodewaard), Shantykoor Voor Anker (Veenendaal) en Dweilorkest 't Kappelleke (Buurmalsen). Rad van Fortuin met mooie prijzen. Trekking van de grote verloting met prijzen als een fiets (Profile Dekker), een kostuum (Only for Men) en een dinerbon. Toegang gratis.

Slotconcert Muziekkring
20:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. De Muziekkring Bommelerwaard organiseert het slotconcert van de serie orgelconcerten 2019. Het wordt verzorgd door organist Wout van der Linden en het Sint Jozefkoor Helmond, onder leiding van Los Leenen.

zondag 1 september

Braderie
12:00, Rossum, Koning- en Kerkstraat. Tijdens de braderie zullen weer vele kraampjes aanwezig zijn. De braderie vindt plaats in de kern van het dorp.

Kunstrondje Zaltbommel
13:00-17:00, Zaltbommel, binnenstad. Elke eerste zondag van de maand zetten ateliers, galeries en het museum in de binnenstad van Zaltbommel hun deuren open. Een folder met de adressen is verkrijgbaar bij de deelnemers en bij TRIP op de Markt.

maandag 2 september

Creatieve avond
19:30, Gameren, JOOP. Op maandagavond vindt een creatieve avond met kosteloos materiaal plaats. De kosten voor koffie en thee bedragen 1 euro.

dinsdag 3 september

Koffie en thee-uurtje
10:00-11:30, Zaltbommel, parochiecentrum Sint Martinuskerk. Iedereen is welkom, koffie en thee zijn gratis.

Seniorenmiddag
14:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Jan van Rijnsbergen uit Bruchem geeft presentatie over molens, waterbeheer, dijken en overstromingen in de Bommeler- en Tielerwaard. Georganiseerd door Senioren Comité Welzijn Ouderen Nederhemert. Voor alle 50-plussers. Voor vervoer bellen naar Bets van Ooijen: 0418-552337.

Kienen
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Gezellige middag met leuke prijsjes.

Bijeenkomst jongeren Zuilichem
19:00, Zuilichem, dorpshuis Den Ham. Dorpsplatform Zuilichem Leeft wil met jongeren van 11-14 jaar bespreken wat voor activiteiten er voor hen georganiseerd kunnen worden in het dorp. Voor nadere informatie: info@zuilichemleeft.nl.

Klus- en kletsavond voor mannen
19:00, Gameren, JOOP. Bij JOOP wordt een klus- en kletsavond voor mannen georganiseerd. Ook vindt er een boekenruil plaats.

Film 'Rocketman'
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Cinemaarten. Het verhaal van de opkomst en de bijna-ondergang van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan. Daar ontwikkelt hij zijn muzikale talent en gaat een een samenwerking aan met tekstschrijver Bernie Taupin. Hij groeit uit tot een extravagante megalomane superster.

woensdag 4 september

Tang Soo Do Kids
16:00-17:00, Zaltbommel, gymzaal Toermalijn. Wielkamp 1b. Eerste les Tang Soo Do (karate) voor kids. Gericht op fysiek bezig zijn, controle over het lichaam krijgen, waardoor het vertrouwen in het eigen kunnen groeit. Respect naar elkaar staat bij deze krijgskunst voorop.

donderdag 5 september

Samen gedichten lezen
10:00, Zaltbommel, De Poorterij. Kunstgoed 2019 is een programma met activiteiten op het gebied van kunst en cultuur voor senioren(60+) uit de Bommelerwaard. Bij de workshop Samen gedichten lezen is iedereen welkom die van taal houdt. Deze ochtend wordt uitgeprobeerd hoe het is om met elkaar gedichten hardop te laten klinken. De workshop wordt begeleid door Ceciel Boudewijn, aanmelden kan via c.boudewijn@hetnet.nl. Deelname kost 1 euro.

Koffie drinken bij JOOP
10:00, Gameren, JOOP. Donderdagochtend kan er bij JOOP koffie worden gedronken met iets lekkers. De kosten voor de koffie, thee en de versnapering bedragen 1 euro.

Vertelconcert
14:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Emmy Verhey Festival. Voordracht met zang en harp. Ekaterina Levental vertelt het verhaal van vijf bijzondere vrouwen van dezelfde generatie: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en haar oma Dora Gorohovskaya.

Hermitage Kwartet
20:15, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Openingsconcert Emmy Verhey Festival. Jacobien Rozemond en Floor Le Coultre op viool, Fancien Schatborn op altviool en William McLeish op cello. M.m.v. Femke IJlstra op saxofoon. Werken van Busch en Borodin.

vrijdag 6 september

Mrs. Stuyvenberg
20:45, Zaltbommel, Muziektent op de Stadswallen. Emmy Verhey Festival. Klassieke popmuziek van Queen, Creedence en Beatles tot Elvis. José Kats en Hans de Beus (zang), Geer-Jan Nabbe (drums), Admar Hermans (basgitaar), Kees van Galen (sax), Fred Smit en Rob Metz (gitaar).

zaterdag 7 september

Jaarlijkse zomer-/rommelmarkt
9:00, Aalst, Hervormd Centrum 't Kruispunt. Op het plein vindt de jaarlijkse zomer-/rommelmarkt plaats. Er zijn prachtige prijzen te winnen en er is genoeg te eten en te drinken.

Lezing over kastelen
10:00-12:00, Zaltbommel, Museum Stadskasteel. Leo Weijman verzorgt een lezing over de kastelen in de Bommelerwaard. Entree: 5 euro. Onderdeel van een tweeluik in het kader van Cultuurfestival Bommelerwaard.

Emmy Verhey Festival
12:15, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Zes concerten om 12:15, 13:00, 14:00, 15:15, 16:30 en 20:15 uur. Verschillende instrumenten, verschillende uitvoerenden. Veel variatie in de muziek.

Meer op: www.hetkontakt.nl