Motorcross

zaltbommel • Zaltbommel maakt zich op voor een ouderwetse motorcross op zaterdag 31 augustus in de uiterwaarden langs de dijk richting Gameren. Om 9:00 uur starten de trainingen. Om 12:00 uur is de officiële opening. Daarna beginnen de echte manches, de laatste 17:15 uur (Zijspanklasse). Publiek is van harte welkom, parkeren en toegang zijn gratis. De motorcross is georganiseerd door MSV De Waal in samenwerking met MC Neerijnen. De organisatie verwacht tussen de honderdvijftig en honderdtachtig deelnemers.


Kassencomplex

brakel • Burgemeester Peter Rehwinkel sluit een kassencomplex aan de Verdrietweg voor een jaar vanwege de vondst van een grote hoeveelheid hasj. Op 25 april dit jaar trof de politie in het leegstaande kassencomplex 180 kilo hasj aan. Daarnaast trof de politie diverse kratten aan waarin goederen zaten die bestemd zijn voor het vervaardigen van softdrugs. Ook werd er een illegale sigarettenfabriek aangetroffen in één van de afgesloten ruimtes in het complex. Met de langdurige sluiting van het kassencomplex wil Rehwinkel een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten vanuit het pand.


Gewonde bij ongeval kruising

zaltbommel • Bij een ongeval ter hoogte van het Esso-tankstation in Zaltbommel is zaterdagavond in elk geval één persoon gewond geraakt. Rond 22:45 uur botsten op de kruising van de Steenweg en de Van Heemstraweg twee auto's op elkaar. Vermoedelijk is één van de twee bestuurders door rood gereden. Na het ongeval kwam één van de twee voertuigen op zijn kant terecht. De bestuurder van dit voertuig werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Voor zover bekend bleven de overige betrokken ongedeerd bij het ongeval.


Eenzijdig ongeval

zaltbommel • Een auto is zondagnacht zwaar beschadigd geraakt bij een eenzijdig ongeval op de kruising van de Van Heemstraweg met de oprit van de A2. De bestuurder bleef ongedeerd. De automobilist reed tegen een verkeerslicht aan.