• In 2018 was de Duckrace een groot succes.
• In 2018 was de Duckrace een groot succes. Foto: aangeleverd

Duckrace voor stichting Shamajo

zaltbommel • Tafelronde 194 Bommelerwaard houdt op zondag 8 september weer een Duckrace om geld in de zamelen voor het goede doel.

Bij het Parkeiland in de Waluwe wordt een traject van vijfhonderd meter uitgezet waarin maar liefst zesduizend eendjes worden losgelaten. De opbrengst is dit jaar voor Wensstichting Shamajo. Deze stichting zorgt ervoor dat mensen met een meervoudige handicap kunnen genieten van het leven. Voor hen organiseert zij bijzondere evenementen, zoals een aangepaste kermis, een spectaculaire boottocht en unieke concerten. Daarnaast vervult Shamajo hartenwensen van gehandicapten, die zij als VIP's behandelen.

Meedoen aan de Duckrace kost 2 euro per lot, zes loten kosten 10 euro. De kopers maken kans op mooie prijzen, zoals een ballonvaart, fotocamera of een dag met een BMW op pad. Wie tijdens het evenement aanwezig is, krijgt de prijs meteen overhandigd. Wie er niet is wordt per e-mail of telefoon geïnformeerd.

Ondernemers

Voor ondernemers zijn de felbegeerde bedrijfseenden weer beschikbaar. Deze mogen naar eigen inzicht bestickerd, geverfd of van promotie voorzien worden. "Een uitgelezen kans om je bedrijf positief onder de aandacht te brengen", licht commissielid Jaap Evers toe."

Tijdens het evenement op het Parkeiland wordt gezorgd voor muziek en eten en drinken. De verkoop van eenden is inmiddels in volle gang. Op de Bommelse braderie tijdens de Bommelweek was de kraam niet te missen en zijn al veel eendjes verkocht. In de week voorafgaand aan de race gaan leden van de Tafelronde in de Waluwe deur aan deur loten verkopen. De lootjes zijn ook te koop via e-mail: bestuurrt194@gmail.com met als onderwerp 'Duckrace 2019'.

Tafelronde 194 Bommelerwaard is een club, die bestaat uit zestien ondernemende heren, die wonen of werken in de Bommelerwaard. Ondersteunen van Bommelse doelen is een thema waar zij jaarlijks veel tijd in steken. De race begint om 14:00 uur.