• De start is rond 20:15 uur ter hoogte van de Korenmolen in Nederhemert.
• De start is rond 20:15 uur ter hoogte van de Korenmolen in Nederhemert. Foto: aangeleverd

Sail 2019 op zaterdag 7 september

bommelerwaard • De derde editie van de verlichte vaartocht Sail vindt plaats op zaterdag 7 september.

Ruim veertig schepen hebben zich aangemeld voor dit Bommelerwaardse maritieme evenement. De verlichte vloot wordt aangevoerd door de historische sleepboten van WSV 't Wrijfhout en ook Reddingsbrigade 's-Hertogenbosch vaart mee. Tussen 19:00 en 20:00 uur verzamelen de schepen zich op de Afgedamde Maas ter hoogte van café De Maasstroom in Nederhemert.

Om 20:15 uur geeft burgemeester Peter Rehwinkel het startsein. De vloot gaat dan richting Wijk en Aalburg, waar boerenkapel De Ertenpikkers zal optreden. Rond 21:00 uur is de vloot ter hoogte van de Veerdam in Aalst. Fanfare Prins hendrik geeft hier een drijvend mini-concert vanaf de veerpont van Riveer. De tocht wordt daarna voortgezet richting Poederoijen. Rond 21:30 uur zijn de schepen bij zand- en grindhandel Schreuders, waar Shantykoor Muiterij Kantje Boord uit Dussen de scheepsbemanningen en het publiek op de dijk zal toezingen.

Vervolgens wordt het Esmeer in Aalst ingevaren. Rond 22:30 uur is daar een grandioos vuurwerkspektakel. Daarna zijn er drankjes en hapjes in een gezellige ambiance met kaarslicht en terrasjes op de wal. Burgemeester Peter Rehwinkel reikt de prijzen uit aan de schippers met de drie mooist verlichte schepen. Er kunnen nog meer schepen meedoen. Deelname kost 20 euro per schip. Aanmelden kan bij Watler Esch: 06-51112982 of northshore-holland@planet.nl

Tijdens Sail 2019 wordt op de Maasdijk tussen 19:00 en 23:00 uur éénrichtingsverkeer ingesteld, vanaf Nederhemert via Aalst naar Poederoijen.