Slapen in een krotje voor straatjongeren

well • Op zaterdag 7 september wordt het terrein rondom de hervormde kerk in het centrum van Well omgetoverd tot een krottenwijk. In het kader van 'Nacht Zonder Dak' brengen jongeren in zelfgebouwde hutten de nacht door.

In 2011 haalde de Regionale Jeugdraad Bommelerwaard (RJB), een club van samenwerkende protestantse gemeenten, dit evenement naar deze regio. De 'krottenwijk' stond die allereerste keer in Heerewaarden en rouleert sindsdien over Zaltbommel, Rossum, Heerewaarden en Kerkdriel. Ook Katholiek Bommelerwaard is sinds enkele jaren actief bij Nacht Zonder Dak betrokken en nu is de organisatie voor het eerst te gast bij de kerk van Well.

Jongeren uit de hele regio van 12 jaar en ouder worden uitgenodigd om mee te doen en te blijven overnachten. Kids van 8 tot en met 11 jaar zijn welkom voor het dagprogramma op zaterdag. Dat duurt tot ongeveer 20:00 uur. Er staat hen allen een afwisselend programma te wachten dat start op zaterdagmiddag 7 september om 13:00 uur bij de hervormde kerk in Well. Ter afsluiting wonen de deelnemers de kerkdienst bij op zondagmorgen 8 september.

Nacht Zonder Dak is een initiatief van de christelijke ontwikkelingsorganisatie TEAR (TEgen ARmoede). De opbrengst van deze actie is bestemd voor projecten die straatjongeren met onderdak, begeleiding en onderwijs helpt aan een toekomst. Dit jaar wordt met name de situatie van jongeren in India onder de aandacht van de deelnemers gebracht. Zo staat in de Indiase hoofdstad Mumbai het duurste woonhuis ter wereld. Tegelijkertijd woont de helft van de inwoners van Mumbai in getto's aan de rand van de stad en slapen complete families, inclusief baby's, op straat.

Aan Nacht Zonder Dak zijn geen kosten verbonden voor de deelnemers, maar tijdig aanmelden is wel noodzakelijk. Dat is mogelijk via onderstaande website, waarop tevens meer informatie over dit initiatief te vinden is.

q www.nachtzonderdak.nl/well/