Klassieke aria's en Afrikaanse liederen

zaltbommel • De Tanzaniaans-Nederlandse zangeres Nienke Nasserian Nillesen (1993) geeft zaterdag 24 augustus een bijzondere voorstelling in de Sint MartinusKerk in Zaltbommel.

In Masai & Mzungu vertelt ze het verhaal van haar Masai-familie. Ze vertelt over haar familie in Tanzania, over de band met haar vader, stamhoofd van de Masai en haar 34 broertjes en zusjes. Persoonlijke verhalen wisselt ze af met klassieke aria's en Afrikaanse liederen.

In het tweede deel van de voorstelling kijkt ze door de ogen van Ngataiti Saitot, één van haar broers, naar Nederland. Zijn bezoek aan Nederland liet Nienke haar thuisland in een compleet nieuw licht zien. Een voorstelling over het leven tussen twee werelden, over de blik van de ander, over cultuurverschillen, over loyaliteit, over familiebanden en over muziek al alles verbindende factor.

Nienke is mezzosopraan en muziektheatermaakster. Ze is in 2018 cum laude afgestudeerd aan de Master of Music Muziektheater Klassiek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ze behaalde hier in 2016 ook haar bachelor. Ze heeft zangles van Janice Dixon en in Italië volgt ze zangles bij maestro Carmelo Corrado Caruso.

Nienke wordt in Zaltbommel door Demos Horn begeleid met slagwerk en door Ben van Daal op piano. De voorstelling begint om 14:30 uur. Om 15:30 uur is een pauze met een hapje en een drankje, waarna om 16:30 uur het tweede deel begint. De entree is 15 euro incl. hapje en drankje (graag contant betalen).

Het concert is georganiseerd door Stichting Kompas Bommelwaard en Stichting De Engelenbak ter gelegenheid van het Cultuurfestival Bommelerwaard.

q www.cultuurfestivalbommelerwaard.nl