• Luchtballonnen, straattheater, foodtrucks, muziek, streekmarkt en nog veel meer.
• Luchtballonnen, straattheater, foodtrucks, muziek, streekmarkt en nog veel meer. Foto: aangeleverd

Luchtballonnen, theater en foodtrucks

hedel • Op zaterdag 31 augustus vindt er een uniek evenement plaats in de Bommelerwaard, namelijk BoelevaArt, onderdeel van Cultuurfestival Bommelerwaard.

De organisatie is in handen van Bert van Zeelst van Mijn KaasKoe, Gerhard van Keulen van Van Keulen Bakkerijen en Willem van der Schans van zuivelbedrijf Den Eelder. aangevuld met een creatief team. Ze zijn al enkele maanden druk met de voorbereiding voor dit evenement met als hoogtepunt het Ballonnenfestival, waarbij twintig luchtballonnen opstijgen op van het weiland aan de Achterdijk in Hedel. "Een ballonfestival is echt uniek in deze regio en voor ons reden om er een nog groter feestje van te maken", aldus Bert van Zeelst.

Poëzie-ontbijt

De dag start met een poëzie-ontbijt. "Wij vinden het belangrijk dat wij als lokale boeren/producenten ons ambacht kunnen laten zien en laten proeven en deze dag leent zich hier fantastisch voor", aldus Gerhard van Keulen.

Het poëzie-ontbijt laat meteen zien dat de organisatie houdt van een creatieve aanpak. Lang gedekte tafels met rijkelijke decoratie, entertainment en verhalenverteller Thom Ummels zorgen voor een ontbijt dat voer is voor alle zintuigen. "Wij staan te popelen om live onze ambacht te laten zien terwijl de gast aan tafel geniet van de omgeving, de lokale producten en de omlijsting", aldus Willem van der Schans.

Ook het middagprogramma bruist met divers straattheater uit de Bommelerwaard en een enkeling van daarbuiten, een streekmarkt met lokale producten/telers en creatievelingen, kindertheater, DJ, terras met wijnbar, proeverijen en foodtrucks van lokale bodem.

Twintig luchtballonnen

De reusachtige luchtballonnen stijgen rond 18:00 uur op vanaf het weiland. Diverse bedrijven uit de regio hebben een ballon gereserveerd om samen met relaties of medewerkers te genieten van de Bommelerwaard van bovenaf. De ballonvaarten zijn niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren. "We hebben nog enkele ballonnen beschikbaar, dus mensen kunnen nog mee als ze willen", zegt Bert.

Avondprogramma

Ook het avondprogramma is veelbelovend, na de ballonnen-launch, zorgt de in de Bommelerwaard zeer populaire 7-koppige Coverband Mrs. Stuyvenberg voor de muzikale omlijsting en kunnen de bezoekers vanaf het terras genieten van de heerlijke gerechten uit de lokale foodtrucks, muziek en de night-glow van luchtballonnen die speciaal aan de grond blijven en het terrein feeëriek verlichten. De toegang is gratis.

Meer informatie: info@boelevaart.nl

q www.boelevaart.nl