• De All Round Theatergroep speelde afgelopen juni De Big Bad Musical.
• De All Round Theatergroep speelde afgelopen juni De Big Bad Musical. Foto: Stichting Geursenproducties

Theaterseizoen gaat weer beginnen

bommelerwaard • Stichting Geursenproducties start in de eerste week van september weer met de toneellessen voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen.

De Leer & Musicalgroep is voor kinderen van de basisschool. Dit jaar kunnen ze in de maand september ook via Sjors Creatief meedraaien om te kijken of het iets voor ze is. De groep studeert elk jaar een musical in, die in mei ten tonele wordt gebracht. De repetities zijn op maandagmiddag van 15:45 tot 17:15 uur in De Poorterij in Zaltbommel. "Dit jaar hebben we besloten om met de kinderen zelf een stuk te gaan maken", zegt Erik Geursen. "Ik ga een script schrijven op ideeën die de kinderen aandragen. We hebben genoeg muziek op de plank liggen van onze vaste componist Eric Aarts om er een leuke musical van te maken."

De All Round Theatergroep is voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. De groep repeteert op maandag vanaf 19:30 tot 21:15 uur in het Scoutinggebouw aan de Gamerschedijk in Zaltbommel. Op 2 september kunnen jongeren vrijblijvend een kijkje komen nemen.

Nieuw dit jaar is Theater Opmaat. De groep bestaat uit 18-plussers, die vaak al jaren in de All Round Theatergroep hebben gezeten. In deze groep zitten dus spelers die het klappen van de zweep kennen en moeilijkere stukken spelen. "Zo is het niet alleen een uitdaging voor hun, maar ook voor ons", zegt Saskia. De repetities zijn op woensdag van 19:30 tot 21:15 uur in dorpshuis De Kil in Hurwenen. Op 4 september kunnen 18-plussers vrijblijvend komen kijken of het iets voor ze is.

Meer informatie is verkrijgbaar via: St.Geursenprod@gmail.nl of via: 06-22639594 (Saskia Geursen) of 06-51436506 (Erik Geursen).