• De cursisten volgen ook lessen in India.
• De cursisten volgen ook lessen in India. Foto: Gerdie van Gerwen

Open dagen yogadocentenopleiding

hedel • Yogastudio Svaha in Hedel houdt op zaterdag 24 en 31 augustus van 13:00 tot 15:00 uur open dagen voor de opleiding tot yogadocent, die eind september start.

Tijdens de open dagen zijn oud-studenten aanwezig om hun ervaring te delen. Svaha heeft naast reguliere lessen een unieke docentenopleiding in Yoga en Ayurveda. Een 200 uurs training van een jaar. Met docenten uit binnen- en buitenland . Zoals Gerdie van Gerwen (yogatherapeut / AP®) en Annelies Piels (fysiotherapeut) uit Hedel, Peggy Vreede ( AP®) , Den Haag. En ayurvedisch arts Dr. Vivek uit India. Vakken zoals yoga, yogafilosofie, ademtechnieken, leefstijl, bewegingsleer, voeding, chakraleer, ayurveda, massage en meditatie worden gedoceerd. De opleiding is kleinschalig en individueel gericht en begeleidt de studenten op toegankelijke wijze richting docentschap. Met stage-uren om ervaring op te doen.

De opleiding werkt samen met het opleidingsinstituut PDI in India. Gelegen aan de voet van de Himalaya. Studenten krijgen dan ook naast de 150 uur in Hedel een training aangereikt van 50 uur in India. Met lessen van artsen en yogamasters aldaar. PDI is een opleidingsinstituut voor yoga en ayurveda waar studenten vanuit de hele wereld naar toe komen. Yogamaster Rana Singh en arts Latika geven op authentieke wijze Rana Singh les. De deelnemers brengen ook een bezoek aan verschillende bezienswaardigheden in de omgeving. Zoals ashrams, tempels én Rishikesh: hoofdstad van de yoga aan de heilige rivier de Ganges. Een stad vol yogamasters en ashrams. 'The placet to be' voor yogi. In 1968 gingen The Beatles hier heen om te leren mediteren en was Rishikesh een bron van inspiratie voor vele liedjes.
Mocht men geen docent willen worden maar deze kennis zich toch eigen willen maken biedt Svaha daarin alle ruimte. De lessen zullen je meer inzicht geven in jezelf en je tools aanreiken tot een leven in balans.
Meer informatie is verkrijgbaar bij Gerdie van Gerwen: 06-22510577 of gerdie@svaha.nl

q www.svaha.nl