donderdag 15 augustus

WC Experience
21:00, Almkerk, Feesttent. Ze hebben dit jaar hun 30-jarig jubileum mogen vieren. Ze zijn al bijna even lang vaste artiest in Almkerk, zo ook dit jaar weer. Internationale nummers met Brabantse onzintekst, eigen nummers met 'n hoog rockgehalte, niets is hen te dol: WC Experience. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

vrijdag 16 augustus

Urban Fridays
21:00, Almkerk, Feesttent. Ook dit jaar zal de tent weer gevuld worden met de lekkerste beats voor de jeugd. Zo staat een van de grootste urban artiesten op het podium, maar ook de man achter de hits van Lil' Kleine en Ronnie Flex. De Lievelings DJ's Van Je Zusje, Frenna en $hirak komen naar de Zomerfeesten in Almkerk. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

zaterdag 17 augustus

Foodtruck festival en braderie
10:45, Almkerk. Foodtruckfestival en een braderie op de laatste zaterdag van de Zomerfeesten in Almkerk. Dit jaar zijn er met het foodtruckfestival meer lokale ondernemers, waardoor de specialiteiten van buurtgenoten te proeven zijn. Het foodtruckfestival duurt tot 19:00 uur. Om 11:00 uur begint de braderie met lokale ondernemers die iets komen vertellen over hun onderneming of hun specialiteit. Ook kunnen zij hun specialiteiten verkopen. De braderie duurt tot 16.00 uur. De kleedjes en spulletjes mogen ook weer van de zolder worden gehaald voor de rommelmarkt die tot 16:00 uur duurt. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

Opening expositie
14:00, Woudrichem, Visserijmuseum. Wethouder Hans Tanis opent de expositie van de Sleeuwijkse kunstenares Kim Renders. Haar werk was al op meerdere exposities in binnen- en buitenland te zien, maar nu kunnen mensen haar werk tot en met eind oktober ook bewonderen in het Visserijmuseum in Woudrichem.

Kienen
20:00, Dussen, Dussenaar. Kienavond van CS De Klaitrappers in de Dussenaar, Wilhelminaplantsoen 1 in Dussen. Aanvang is 20:00 uur en de zaal is open om 19:00 uur.

Hollandse avond
21:00, Almkerk, Feesttent. Een avond waar het levenslied centraal staat tijdens de Zomerfeesten in Almkerk, met: Tino Martin, Samantha Steenwijk en John de Bever. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

zondag 18 augustus

Woodstock 50th Anniversary
11:00, Almkerk, Hollywoud. Eenmalige vertoning van Woodstock, precies vijftig jaar na het legendarische muziekfestival, in Hollywoud. Het is deze zomer precies vijftig jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock, de moeder aller festivals, plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het 'Three Days of Peace and Music' waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar© in de categorie ´Beste Documentaire´. De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

Poëziedienst
15:30, Heusden, Catharijnekerk. De Commissie Liturgie en Kerkmuziek houdt een bijzondere middagdienst in de Catharijnekerk. In deze dienst worden zeven korte Bijbellezingen gevolgd door een zevental bijpassende gedichten en liederen. Vrijwel alle gedichten zijn gekozen uit het nieuwe Liedboek, waarin zich tussen alle liederen ook tientallen gedichten bevinden, als madeliefjes op een grasveld. Voorafgaande aan deze dienst is er een wandeling langs tien panelen met gedichten die momenteel in Heusden Vesting te lezen zijn. Carel Beckeringh, stadsgids van Heusden, is bereid gevonden tijdens deze wandeling door de stad toelichting te geven. Deze wandeling begint om 15:30 uur in de kerktuin. Na afloop is er afhankelijk van het weer vanaf 16:30 uur koffie en thee in de kerktuin of in de zijbeuk van de kerk. Wie niet mee kan wandelen is welkom tijdens de dienst die om 17:00 uur begint.

woensdag 21 augustus

Bingo
14:00, Rijswijk, Nijenburcht. Gezellige bingomiddag, georganiseerd door Trema. Kosten voor deelname zijn 3 euro voor vier rondes, inclusief koffie en thee. Opgeven is niet nodig. De locatie is Koperwiek 51 in Rijswijk.

Fancy Fair
14:30, Andel, Notenhoff. Jaarlijkse fancy fair door Zorgplein Maaswaarden, locatie de Notenhoff. Tot 19:30 uur is er veel te doen op de fancy fair. Er kan genoten worden van een hapje en een drankje, er is het rad van avontuur met mooie prijzen. Een greep uit de overige activiteiten: verkoop van handwerk- en cadeauartikelen; inschrijven voor een boodschappenmand en hamster; tweedehands boekenkraam; verkoop van diverse snacks zoals friet, frikandel en kroket; verkoop van cake en kruidkoek, koffie, thee, ijs, enz.; brievenkraam; rolbakspel; verkoop van bloemen, fruit en snoepgoed; verkoop cadeauartikelen. De opbrengst van de fancy fair is bestemd voor aanschaf rolstoelfiets voor de cliënten van de Notenhoff.