• Pop/rock coverband The Green Monkeys treedt vrijdagavond op. De toegang is gratis.
• Pop/rock coverband The Green Monkeys treedt vrijdagavond op. De toegang is gratis. Foto: aangeleverd

Alemse kermis

alem • Pop/rock coverband The Green Monkeys speelt vrijdagavond 16 augustus op de Alemse kermis. De band bestaat uit vier enthousiaste muzikanten, die aan elk nummer een eigen sound geven. De bandleden zijn Jeroen Bril op lead gitaar, Bram Regeling op drums, Tim Marsman op basgitaar en zanger Neil Altena. Op 8 juli 2017 speelden ze in de finale van de grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands' waarin de bekende Maasdrielse band 'The Streets' de publieksprijs won. Tim Marsman van The Green Monkeys won de award van beste bassist. The Green Monkeys beschikt over een breed repertoire: van Red Hot Chili Peppers tot The Black Crowes, van Volbeat tot Queen. Ze spelen ook nummers van Pearl Jam, Led Zeppelin, ZZ Top, de Beatles, Foo Fighters, Robbie Williams en Jimmy Hendrix. Het optreden begint om 21:00 uur in de feesttent tegenover Het Hart van Alem. Toegang is gratis. De kermis begint vrijdag 16 augustus om 18:00 uur. Om 19:00 uur is de traditionele ballonwedstrijd. Op zaterdag begint de kermis om 16:00 uur, 's avonds gaat het dak er af met DJ Danny. Op zondag opent de kermis om 15:00 uur. DJ Danny zorgt ook op zondagmiddag en -avond voor een gezellig feestje en aan het eind van de middag treedt de populaire zanger Vinzzent op. Op maandag 19 augustus is van 9:45 tot 10:45 uur de viswedstrijd voor dames aan de 'Stille Maas', van 12:00 tot 18:00 uur is er een gezellig matinee met gezellige muziek van DJ Bammer en vanaf 13:30 uur Anneke's Grote Kermis Bingo. De kermis gaat om 15:00 uur open. Dje Wesley zorgt voor de afsluiting. Om 21:00 uur is de trekking van de grote verloting. Om kans te maken op de hoofdprijs van 300 euro moet u bij de trekking aanwezig zijn.


Kaarsenprocessies

maasdriel • In de katholieke kerken in Velddriel, Ammerzoden en Kerkdriel wordt komend weekend een oude roomse traditie in ere hersteld. Tijdens de weekendvieringen zijn er kaarsenprocessies ter ere van Maria ten Hemelopneming. De viering is verschoven naar het weekend, zodat meer mensen aan de processie mee kunnen doen. Iedereen krijgt een kaarsje, die ze kunnen branden voor iemand anders, zichzelf of de wereld. In de vieringen klinken de vertrouwde Maria liederen. Tijdens de viering is er de kaarsenprocessie, waarbij het 'Te Lourdes op de bergen' zal weergalmen onder de gewelven van de kerkgangen als een echo van Maria te Lourdes. Op zondag 18 augustus is de viering om 19:00 uur in Velddriel met pater Bertus Bus. Op zondag 19 augustus is om 9:30 uur de viering in de Willibrorduskerk in Ammerzoden met pater Bertus Bus en om 11:00 uur in de Martinuskerk in Kerkdriel met pastor Vriesema.


Nog plek bij gratis kinderworkshops

zaltbommel/ammerzoden • Volgende week zijn de laatste creatieve workshops van het Cultuurfestival Bommelerwaard. Kinderen kunnen nog meedoen in Stadskasteel Zaltbommel op 13 en 15 augustus, in Kasteel Ammersoyen op 17 augustus en op Slot Loevestein op 18 augustus. Deelname aan de workshops is gratis, op de entree van het kasteel na. Jacqueline Jans van het MuseumAtelier verzorgt de knutselbijeenkomsten.

Alle tijden en locaties staan op www.cultuurfestivalbommelerwaard.nl/activiteiten/kinderworkshops-groeten-uit-de-bommelerwaard. Opgeven kan via museumatelierzaltbommel@gmail.com.