Biesbosch Challenge

regio • Stichting Biesbosch Challenge organiseert op zondag 8 september voor de vijfde keer de Biesbosch Challenge.

Tijdens de Biesbosch Challenge moeten teams van twee personen non stop een traject op eigen kracht afleggen. Onderweg komen de deelnemers natuurlijke en opgebouwde hindernissen tegen. De organisatie verschaft de deelnemers een kaart met daarop ingetekend de punten, die ze moeten passeren.

De teams moeten middels navigatie zoveel mogelijk checkpoints (cp's) en verplichte punten verzamelen. Het team met de meeste cp's en de snelste tijd wint de wedstrijd. "Het spreekt voor zich dat kracht, uithoudingsvermogen, souplesse en doorzettingsvermogen nodig zijn om de finish te halen. De routekeuze van de deelnemers is overwegend vrij. Het kaartlezen is dan ook een belangrijk onderdeel omdat het een grote invloed heeft op de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om het parcours af te leggen", aldus de organisatie. Onderdelen in het parcours zijn lopen, fietsen, steppen en kanoën.

De echte sportievelingen volgen een parcours dat ongeveer acht uur duurt, maar er is ook een variant die de deelnemers zes uur kost. Inschrijven en meer informatie via de website.


q www.biesboschchallange.nl