Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Avri: problemen containers zijn opgelost

regio • Volgens Avri zijn de laatste storingen van de ondergrondse restafvalcontainers in de regio nu toch echt verholpen.

Vorige week waren er, verspreid over de acht Avri-gemeenten, nog zo'n vijftien ondergrondse restafvalcontainers met problemen bij de toegangscontrole. Om inwoners toch de gelegenheid te geven hun restafval kwijt te kunnen, werden deze containers opengesteld én konden inwoners hun restafvalzak van dertig liter gratis naar de Avri-milieustraten brengen.

Inmiddels lijken ook de laatste storingen verholpen te zijn en gaan de containers echt alleen nog open met de afvalpas. Avri houdt de betreffende containers op afstand in de gaten om te kijken of dit allemaal goed gaat, zo laat de organisatie weten.

Natuurlijk kunnen algemene storingen - zoals als de container vol zit of als er een afvalzak klem zit - nog wel voorkomen. Avri zegt hierop zo snel als mogelijk actie op te ondernemen. Inwoners kunnen bij een dergelijke storing terecht bij hun reservecontainer. Welke dit is, staat in de brief die ze van Avri hebben gekregen en op de website.

Ook kunnen er nog individuele problemen zijn met afvalpassen. Inwoners kunnen dan contact opnemen met Avri om dit te verhelpen. Doordat de meldingen nu dagelijks afnemen, is Avri ook weer beter telefonisch te bereiken.

Boetes

Op diverse locaties worden afvalzakken of ander los afval naast de containers gezet. Avri gaat daar weer strenger op handhaven en deelt boetes uit. Ook als er een storing is, is het niet toegestaan afval bij te plaatsen.

De nieuwe manier van inzamelen voor blik, in de glascontainer, wordt al massaal gebruikt. Keerzijde daarvan is dat het compartiment voor blik snel vol is. Avri raadt inwoners aan te checken of alle vulopeningen vol zijn, want vaak blijkt slechts één kant van de container veel gebruikt te worden. Avri blijft het aanbod van blik volgen en gaat na de zomer met het bestuur in gesprek over eventuele maatregelen om ervoor te zorgen dat inwoners hun glas en blik goed kwijt kunnen.