Afbeelding
Foto:

'De Karel' treedt weer op in muziektent

De Karel herstelt oude traditie


zaltbommel • Voor het eerst in tientallen jaren treedt harmoniekapel De Karel op zaterdag 14 september weer op in de muziektent in Zaltbommel. De Zaltbommelse stadswallen en het park zijn een rijksmonument. Zij vormen dit jaar het middelpunt van Open Monumentendag in de gemeente. Decennia terug gaf harmoniekapel Generaal Karel van der Heijden - bekend als 'De Karel' -jaarlijks één of twee concerten in de muziektent. De stad liep uit voor dit evenement. Het optreden op 14 september is mogelijk het begin van een nieuwe traditie.
Speciaal voor deze Open Monumentendag maakte de gemeente een bewaarboekje. Daarin staat onder meer een interview met Hemmy van Eck. Hij is al ruim zeventig jaar lid van De Karel en verheugt zich al op het optreden in de muziektent. De uitgave is gratis verkrijgbaar, onder meer bij toeristisch bureau Trip op de Markt in Zaltbommel, het Stadskasteel, De Poorterij, het gemeentekantoor, de Sint Maartenskerk en bij andere monumenten in de Bommelerwaard.
Op de achterkant van de uitgave staat het uitgebreide programma van de dag. Er is die dag veel te zien en vooral te horen op de Stadswallen van Zaltbommel. Met name de Kindertuin (Beerebolwerk) en de muziektent (Lagesingel Bolwerk) vormen het toneel voor de activiteiten. Naast muziek is er een verhalenverteller, een fotograaf, wandelingen verzorgd door Trip, een fotograaf en een ijskar in het park.
Wethouder Gijs van Leeuwen roept inwoners op om er op uit te trekken op Open Monumentendag. "De gemeente Zaltbommel heeft honderden monumenten binnen haar grenzen. Veel historische woningen, maar ook bedrijfspanden en waardevolle natuur." De gemeente hoopt dat de komende jaren tijdens deze dag meer monumenten opengesteld worden voor publiek om op die manier belangstellenden kennis te laten nemen van het zo ruim aanwezige erfgoed.


Weer Ladies Night in De Kreek

kerkdriel • In De Kreek in Kerkdriel wordt op donderdag 24 oktober weer een Ladies Night gehouden. De sporthal wordt omgetoverd tot een waar 'shopwalhalla' met een diversiteit aan kramen met mode- en woonaccessoires, geurtjes, make-up, bloemen, lekkernijen en nog veel meer. In de theaterzaal zijn modeflitsen te zien. De edities van 2014 en 2016 trokken meer dan zevenhonderd vrouwelijke bezoekers.
Kraamruimte huren kan nog via ladiesnightdekreek2019@gmail.com. De kaartverkoop voor bezoekers gaat medio september van start.