donderdag 8 augustus

Koffiepraatje
10:00, Dussen, gereformeerde kerk. De kerkdeuren van gereformeerde kerk 'de Hoeksteen' in Dussen zijn in de vakantieperiode met enige regelmaat door de week open. Mensen zijn welkom om een praatje te komen maken onder het genot van een kopje koffie of thee. 'De Trefhoek' is open op de donderdagen 8 en 22 augustus, tussen 10:00 en 11:30 uur.

Fluistertocht
14:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Biesbosch Fluistertocht op elke dag tot 22 augustus. Een vaartocht van anderhalf uur onder leiding van een Biesboschgids. Reserveren kan via: www.vissershang.nl of 0162-402450.

Beverexcusire
19:30, Hank, Jachthaven Vissershang. Beverexcursie op elke dins-, donder- en zaterdag. Vaartocht van ruim twee uur onder leiding van een Biesboschgids, inclusief koffie/ thee met koekje en beverborreltje. Reserveren: www.vissershang.nl of 0162-402450.

Daredevils
20:00, Almkerk, feesttent. Na een weergaloos succes in 2018 is het een donderslag bij heldere hemel! Het sterrenteam Daredevils komt dit jaar voor de tweede keer naar Almkerk om tijdens de Zomerfeesten het dak eraf te spelen. Bij hun debuut op de Zomerfeesten in 2018 zette deze band de tent volledig op z'n kop. Dit jaar komen ze terug naar Almkerk om dit succes te evenaren met een repertoire dat uiteenloopt van 80's rock tot 90's dance en van Nederlandstalige meezingers tot de hits van 2019. Met deze energieke band wordt het eerste feest-weekend van de Zomerfeesten Almkerk afgetrapt. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

vrijdag 9 augustus

Q-music
21:00, Almkerk, Feesttent. Inmiddels een vast succesnummer in het programma van de Zomerfeesten Almkerk is Q-Music The Party! De DJ's van Q-Music vullen de tent met de beste hits van deze zomer, maar meezingen op de beste meezingers uit Het Foute Uur en alles wat daar tussenin zit kan deze avond ook. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

zaterdag 10 augustus

Autovoetbal
12:00, Almkerk, terrein Iveco Schouten. Auto's die tegen een bal aan rijden om te scoren bij de tegenstander. Een middag vol spektakel waar de auto-onderdelen in het rond vliegen. Met tien teams, tientallen auto's, 100 strobalen en een ruim 300 kilo wegende bal van een meter hoog zijn alle benodigdheden aanwezig voor een spectaculaire middag voor jong en oud. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

Foute avond
21:00, Almkerk, Feesttent. Een foute avond met mensen die bekend staan om de foute muziek die ze maakten. Met dit jaar: Corry Konings, Dries Roelvink en Def Rhymz. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

zondag 11 augustus

Tentdienst
18:15, Almkerk, Feesttent. Jaarlijks organiseren de drie kerken van Almkerk een samenkomst in de tent. Een dienst waar iedereen welkom is: jong en oud. Dit jaar zal dominee Otto Grevink uit Tilburg voorgaan. Hij staat bekend als de internetdominee en is ondertussen een bekend gezicht in de regio. De muziek zal deze avond verzorgd worden door de band 4Tune uit Hardinxveld-Giessendam. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

maandag 12 augustus

Drive-in bioscoop
21:00, Almkerk, Terrein Iveco Schouten. Op het veld naast Iveco Schouten aan de Waardhuizenseweg zal opnieuw het megascherm van 128 vierkante meter herrijzen. Zo kunnen bezoekers vanuit de auto genieten van de film. Er is ook een sfeervol terras voor mensen zonder auto. De film 'Jurassic World: Fallen Kingdom' zal starten zodra de schemering begint te vallen. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

dinsdag 13 augustus

Repair Café Altena
9:30, Almkerk, Kringloopcentrum Altena. Iedere tweede dinsdag van de maand houdt Trema Welzijn samen met Kringloopcentrum Altena een Repair Café. Een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar buurtbewoners hun eigen kapotte spullen kunnen repareren onder deskundige begeleiding en in een ontspannen sfeer. Ook voor kleine fietsreparaties kan men hier terecht.

Spelletjesavond
18:00, Almkerk, Feesttent. De auto- en fietspuzzelrit, de nieuwe activiteit 'Wij zijn de beste' en de bingo staan deze avond op het programma van de Zomerfeesten Almkerk. Naast de fietspuzzelrit en de autopuzzelrit is er dit jaar nog iets extra's om te doen. Op deze avond staat familie centraal en daarom bestaan de teams uit duo's van een volwassene en een kind en kunnen zij samen gezellig allerlei spelletjes doen. De bingo, voor deelnemers vanaf 55 jaar, wordt gehouden in Het Verlaat. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

Dorpsfilm Giessen
19:30, Rijswijk, De Nijenburcht. Dorpsfilm over Giessen. Onder het genot van een kopje koffie of thee, samen kijken en praten over vroeger en nu. Toegang gratis, 0,50 euro voor een consumptie.

Glastechniek
19:30, Rijswijk, Centrum de Landing. Vanaf woensdag 14 tot en met woensdag 21 augustus is de glaskunst van Jan de Jong te bewonderen in 'Centrum De Landing' in het voormalige schoolgebouw aan de Slagboomstraat in Rijswijk. Jan maakt gebruik van diverse technieken. De opening van de expositie is dinsdagavond 13 augustus om 19:30 uur, de expositie is gratis te bezoeken op 14, 15, 16, 20 en 21 augustus van 14:00 tot 17:00 uur. De lokalen van 'Centrum De Landing' zijn het afgelopen jaar opgeknapt tot multifunctionele ruimtes en doen nu dienst voor volwassen educatie, vergaderingen, workshops en exposities.

woensdag 14 augustus

Herinneringssteen maken
9:30, Werkendam. Bijzondere workshop speksteen bewerken. Onder deskundige begeleiding een symbolisch beeld maken als herinnering aan een persoon of gebeurtenis. Het maken van een beeld kan helpen om verdriet een plaats te geven. Deelname kost 80 euro, inclusief koffie/ thee met iets lekkers, lunch, steen en gebruik van materialen. Met dieetwensen wordt rekening gehouden. Meer informatie en aanmelden: Nini Hakkers, 06-10157703, nini@vedere.nl of Corine de Jong, 06-26927051, info@corinedejonguitvaart.nl.

Zomer boekenverkoop
14:00, Wijk en Aalburg, Grote Kerkstraat 18. Extra zomer boekenverkoop door Zorgplein Maaswaarden. Er staan weer duizenden boeken te wachten om aan een nieuwe eigenaar te worden verkocht. De verkoop vindt plaats op de eerste etage bij van Bergeijk Mode & Wonen, Grote Kerkstraat 18 in Wijk en Aalburg. Voor meer informatie: Bert Noorloos, 0416-698400.

Highland Games
18:45, Almkerk, Feesttent. Dit jaar geen Alm-Masters op het programma bij de Zomerfeesten Almkerk, maar eens wat nieuws op sportief gebied, waarbij team-spirit van groot belang is. Heb jij Schotse skills in huis en houd je van een uitdaging? App je vrienden en doe mee met de Highlandgames. In teams van minimaal vier personen zullen jullie allerlei uitdagingen aangaan. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

donderdag 15 augustus

WC Experience
21:00, Almkerk, Feesttent. Ze hebben dit jaar hun 30-jarig jubileum mogen vieren. Ze zijn al bijna even lang vaste artiest in Almkerk, zo ook dit jaar weer. Internationale nummers met Brabantse onzintekst, eigen nummers met 'n hoog rockgehalte, niets is hen te dol: WC Experience. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.