Koeien betrokken bij ongeval op de dijk

bern/ wijk en aalburg • Twee koeien hebben vorige week een ongeval op de Bergsche Maasdijk tussen Bern en Wijk en Aalburg niet overleefd. Op de dijk lagen drie koeien. Toen een vrachtwagenchauffeur ze zag, zo rond middernacht, kon hij niet meer uitwijken en raakte de koeien. Vervolgens is hij de macht over het stuur verloren en is onderaan de dijk in een droge sloot terecht gekomen. De chauffeur was al uit zijn vrachtwagen toen de hulpdiensten aankwamen. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf is met een grote vrachtwagen ter plaatse gekomen om het vrachtwagentje weg te takelen. Een dierenarts heeft zich ontfermd over de koeien. Voor twee was het al te laat. De dieren zijn overleden. De derde koe had wat schaafwonden, maar was er niet ernstig aan toe.


Vermiste jongen in Veen gevonden

veen • Een 14-jarige jongen uit Kaatsheuvel, die sinds vrijdag was vermist, is zaterdag aangetroffen in Veen. Dat melden de Wijkagenten Aalburg op Twitter. De jongen was vrijdagavond al gezien in Wijk en Aalburg en Genderen. Volgens de politie verkeert de verstandelijk beperkte jongen in goede gezondheid.


Hennepkwekerijen in Kerkdriel

kerkdriel • De politie heeft vorige week in twee panden in Kerkdriel hennepkwekerijen aangetroffen. Op beide locaties werden henneptoppen gevonden en in verschillende loodsen veel goederen, die te maken hebben met het opzetten van een hennepkwekerij. Deze worden allemaal vernietigd. Er is één aanhouding verricht en de politie doet onderzoek naar alle vondsten. De politie had meldingen binnen gekregen over de panden.


Man gewond na ritje op quad

poederoijen • Een man is vorige week gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Burgemeester Posweg in Poederoijen. Het slachtoffer raakte gewond toen hij op een quad reed. De man liep daarbij een flinke hoofdwond op. Een traumahelikopter is ter plaatse gekomen om de ambulance te assisteren.


Klussendienst Altena helpt

altena • De klussendienst Altena is er voor ouderen, chronisch zieken, mensen met een beperking of inwoners die tijdelijk in bijzondere omstandigheden verkeren. Wanneer niemand in de omgeving klusjes in en om huis aan kan pakken, kan de klussendienst worden ingeschakeld. De kosten bedragen 5 euro voor het eerste uur, gevolgd door 2,50 euro per volgend half uur. Dit wordt nadat de klus naar tevredenheid is uitgevoerd, contant afgerekend. Voor het aanmelden van een klus kan Klussendienst Altena gebeld worden op maandag van 9:00 tot 15:00 uur via 06-39585170. Er wordt gekeken of de aanvraag past binnen de dienstverlening. Als de aanvraag kan worden uitgevoerd neemt de vrijwilliger van de klussendienst contact op.


World Cleanup Day

altena • Progressief Altena zet zich in om zwerfvuil tegen te gaan. Daarom doet de partij op 21 september mee aan de World Cleanup Day. Aanmelden kan via: progressief-altenasocial@outlook.com.