Trema wil Repair Café in Vlechtwerk

werkendam • Eens per maand wil Trema Welzijn een Repair Café gaan houden in MFC Vlechtwerk Werkendam. Dit zal een tweede locatie worden in samenwerking met het Repair Café Altena in Almkerk. Deze is elke tweede dinsdag van de maand in Almkerk. Trema Welzijn wil hierop aansluiten door op een andere dag in de maand in Werkendam open te gaan. Het Repair Café zoekt mensen die hierbij willen helpen. Handig met de naaimachine, houtbewerking (meubels, speelgoed, gebruiksvoorwerpen), elektrische apparaten of fietsen? En interesse om eens per maand enkele uurtjes te helpen in het Repair Café? Op woensdag 2 oktober om 10:00 uur worden de koppen bij elkaar gestoken om te brainstormen over Repair Café Werkendam. Aanmelden kan bij Fenna Vogelsang via fenna.vogelsang@trema.org of 0183-408444.


Meepraten over Bossche Poort

zaltbommel • Gemeente Zaltbommel houdt maandag 26 augustus van 19:30 tot 21:30 uur in De Poorterij een inloopavond over de conceptvisie voor het gebied Bossche Poort. Twee ontwerpbureaus hebben een concept gemaakt. De gemeente wil weten wat inwoners ervan vinden. "De mening van de inwoners weegt zwaar bij de keuze die de gemeente uiteindelijk tussen beide visies maakt", aldus gemeente Zaltbommel. Het gebied waar het om gaat ligt ongeveer tussen het Stadskasteel, De Poorterij en de Singel.

In het gebied spelen verschillende ontwikkelingen, zoals de her-invulling van het oude Rabobankgebouw, het verbeteren van de entree van de binnenstad en het verminderen van de parkeerdruk aan de Omhoeken. Aanmelden voor de inloopavond is niet nodig.


Open dag 3D-printers

ammerzoden • Tractus3D houdt zaterdag 24 augustus van 10:00 tot 15:00 uur open dag. Bezoekers kunnen hier zien wat 3D-printen is en hoe de 3D-printers gemaakt worden.Ook voor kinderen is het een leuke dag, zij kunnen zich uitleven op een springkussen of meedoen aan een kleurwedstrijd. Tractus3D bevindt zich aan de Bernseweg 14 in Ammerzoden. Parkeren en toegang zijn gratis.