KORTE BERICHTEN

Doek valt voor 'Deze Week'

regio • Vier jaar had het in de Bommelerwaard en enkele dorpen benoorden de Waal verschijnende nieuws- en advertentieblad 'Deze Week' het volgehouden. Op vrijdag 22 augustus 1969 verscheen het laatste nummer en werd het blad opgenomen in 'De Toren'. 'Deze Week' werd uitgegeven door de N.V. Centrale Uitgevers Maatschappij, die was gevestigd in het voormalige 'Oude Mannen- en Vrouwenhuis' aan de Nieuwstraat in Zaltbommel. Het had een oplage van 11.000 exemplaren.


Brand bij steenfabriek Bato's Erf

heerewaarden • Steenfabriek Bato's Erf tussen Heerewaarden en Dreumel werd zaterdagavond 1 augustus 1969 door een felle brand getroffen.
Samen met een andere werknemer slaagde de naast de fabriek wonende heer Cornelissen om een aantal machines ter waarde van meer dan een ton naar buiten te halen.
Het oude gedeelte van de fabriek met daarin de droogkamers ging geheel verloren. Het in 1963 in gebruik genomen nieuwe gedeelte kon, dankzij de inzet van de brandweerkorpsen uit Heerewaarden, Dreumel, Wamel, Rossum en Zaltbommel, behouden worden. De werkgelegenheid van de ongeveer 35 werknemers kwam niet in gevaar.


Reconstructie Vergtweg

zaltbommel • "De agrarische enclave in Zaltbommels uitbreiding buiten de stadswallen heeft lang stand kunnen houden. Maar eindelijk zal die toch ten offer vallen aan de honger naar bouwgrond met de ontsluiting van het uitbreidingsplan Vergt 3. Terwijl de uitbreiding aanvankelijk gebeurde door de situering van woonwijken ten zuiden van de Vergtweg, wordt nu ook het gebied ten noorden van deze weg bij 'de stad' getrokken.
De eerste aanzet van het uitbreidingsplan Vergt 3 zal beginnen langs de Steenweg. Het ligt in de bedoeling dat de Vergtweg, die lange tijd de grens tussen agrarisch en stedelijk gebied vormde, van drie naar zeven meter
verbreed wordt. Tevens zal men deze op een aantrekkelijke wijze 'aankleden'."


ADVERTENTIES

Te koop: kolenkachel en een fietskar. Tevens te koop gevraagd een grote Bouvierhond.
Koningin Wilhelminastraat 69, Hedel.


Te koop: Daffodil de Luxe met schuifdak en nieuwe motor. Te bevragen: Dr. A.F. Philipslaan 11, Zaltbommel.


Komt allen naar Velddriel. Na zovele jaren weer kermis van 23 t/m 25 augustus. Veel attrakties aanwezig: Autoscooter, schietsport, brievensport, klokkenspel, draaimolen, gebak- en snoepkraam.


Gevraagd: Net meisje voor showroom. Liefst kunnende typen. Fa. H.G.v. Lienden, Lange Steigerstraat 26, Zaltbommel.


Te koop: 4 á 5 weekse mesthanen. 1 gulden per stuk. 100 stuks franco thuis. J. van Lokven, Prins Bernhardstraat 25, Hedel.