Betrokkenheid bij voetbalrellen

genderen • Twee mannen uit Genderen zijn in de afgelopen dagen aangehouden in verband met betrokkenheid bij de voetbalrellen van de play-off wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles op 25 mei.

Na de wedstrijd braken er eerst in het stadion en daarna erbuiten ongeregeldheden uit waarbij de Mobiele Eenheid meerdere malen in actie moest komen. Eerder lieten de gemeente Waalwijk, RKC Waalwijk en de politie in een gezamenlijke verklaring al weten dat de camerabeelden zou worden bekeken op zoek naar betrokkenen. Dat is gebeurd en aan de hand hiervan zijn vrijdagochtend meerdere personen aangehouden. Zij worden verdacht van openbare geweldpleging c.q. geweld tegen personen en goederen en zitten momenteel vast voor verhoor en verder onderzoek. Vrijdagmiddag meldden zich nog twee verdachten bij de politie, waarmee het totaal aantal aangehouden verdachten op vijf kwam. Deze mannen zijn tussen de 19 en 23 jaar en komen uit Kaatsheuvel, Waalwijk, Sprang-Capelle en Genderen. Gedurende het weekend werden nog twee verdachten aangehouden en verhoord over hun aandeel bij het incident. Zaterdag een 26-jarige man uit Genderen en zondag een 28-jarige man uit Waalwijk. Hiermee komt het totaal aantal aanhoudingen op zeven.

De politie is nog altijd bezig met het onderzoek naar deze ongeregeldheden. De politie en het Openbaar Ministerie willen daarmee laten zien dat geweld tegen de politie en verstoringen na een voetbalwedstrijd niet worden getolereerd. Zij beschikt over duidelijke beelden van de relschoppers. Deze beelden worden mogelijk openbaar gemaakt om de overige verdachten ook te identificeren. Ook de gemeente Waalwijk en RKC Waalwijk accepteren dit gedrag niet. De verdachten krijgen daarom ook een bestuurlijke maatregel opgelegd vanuit de gemeente, en ontvangen een stadionverbod.


Aldi heropent in Wijk en Aalburg

wijk en aalburg • De vernieuwde Aldi-vestiging aan de Parallelweg in Wijk en Aalburg wordt vrijdagochtend 2 augustus om 8:00 uur op feestelijke wijze heropend door filiaalleidster Marian Duijster. De eerste 400 klanten krijgen bij aankoop van minimaal 20 euro aan boodschappen een tas met gegarandeerd een aantrekkelijke prijs. Op kraskaarten staan prijzen als tablets of IP-camera's of tegoedbonnen van maximaal 250 euro. Voor klanten die geen prijzentas meer kunnen krijgen, is er, zolang de voorraad strekt, een gratis herbruikbare Aldi-tas.

De geur van afgebakken brood is een heerlijke binnenkomer. Daarnaast is het assortiment verrassend en vernieuwend. In de winkel ligt de nadruk op veel verse producten zoals vlees, vis, groente en fruit. De enthousiaste filiaalleidster Marian Duijster: "De vernieuwde winkel zal voor verrassingen zorgen. We willen dan ook iedereen uitnodigen om langs te komen op de openingsdag. Naast ons kwalitatief hoogwaardige assortiment tegen een voordelige prijs, is de sfeer in de winkel echt verbeterd."
Om klanten extra te verwennen, staat er tijdens de openingsdag een Foodtruck op de parkeerplaats. Daar worden heerlijke verse gerechtjes met de producten van Aldi bereid die klanten gratis kunnen proeven.

De openingstijden zijn op maandag tot en met woensdag van 8:00 tot 20:00 uur, donderdag en vrijdag van 8:00 tot 21:00 uur en op zaterdag van 8:00 uur tot 20:00 uur.