'Mooi met GAiN'

sleeuwijk • In Nederland wordt heel veel kleding gekocht. Er wordt ook weer een heleboel ongedragen of niet versleten weggedaan.

In de winkels wordt niet alle kleding verkocht, zelfs niet in de uitverkoop. Er is daardoor een enorm overschot aan kleding. Er zijn verschillende organisaties die hier aandacht voor vragen. Kan er niet iets gedaan worden om de overschotten te verminderen, in het kader van duurzaamheid? De winkel 'Mooi met GAiN', Nieuwe Es 73 in Sleeuwijk, wil hier graag een bijdrage aan leveren door hoogwaardige tweedehands kleding te verkopen. Vaak wordt er nieuwe en heel goede tweedehands kleding ingeleverd en krijgt GAiN restpartijen van winkels die sluiten of die de kleding niet kunnen verkopen. Het geld dat hiermee verdiend wordt, wordt gebruikt om opbouwprojecten mee te financieren en er worden ook nog kledingtransporten georganiseerd naar vluchtelingenkampen. Zo snijdt het mes aan wel drie kanten. Één: tweedehandskleding verkopen, zodat er geen nieuwe kleding hoeft te worden geproduceerd en kleding een tweede leven krijgt; twee: kledingtransporten voor noodhulp en drie: geld genereren voor opbouwprojecten.

Bij 'Mooi met GAiN' kan kleding worden ingeleverd en 'nieuwe' kleding worden gekocht. Na de vakantie, de winkel is tussen 3 en 19 augustus gesloten, houdt 'Mooi met GAiN' een actie: drie voor de prijs van twee.


q www.mooimetgain.nl