Montmartre markt bij Ammersoyen

ammerzoden • Kasteel Ammersoyen is zondag 18 augustus het decor voor een knusse markt in Franse sferen. Er staan kramen met Franse producten, maar ook met antiek, brocante, kunst, curiosa en boeken. Het terras van het koetshuis is geopend en er is live muziek van Al Capone met swingende Django Reinhardt klanken en Pierre & Gerdy met heerlijke Franse chansons. De markt is geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis. Wie ook een bezoekje wil brengen aan het kasteel, moet wel entree betalen.


Rondleiding voor kinderen

ammerzoden • In de zomervakantie zijn er Kasteel Ammersoyen elke week speciale rondleidingen voor kinderen en hun (groot)ouders. De kinderen mogen zich eerst verkleden tot jonkvrouw of ridder en gaan daarna met een gids op pad. Onderweg zien ze onder andere torenkamers, de ridderzaal, 'plonsplees' en schatkisten. Via trappen in de muren klimmen ze naar de wapenkamer waar ze harnasonderdelen mogen passen. De rondleiding wordt afgesloten met een bezoekje aan de spannen kerker van het kasteel. De rondleidingen zijn steeds op woensdag (7, 14, 21 en 28 augustus) en duren van 14:00 tot 15:30 uur. De entree voor kinderen is 5,25 euro, volwassenen betalen 9,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via:

q www.glk.nl/ammersoyen


Oogstdag Ophemert

ophemert • De Betuwse Historische Tractoren Club (BHTC) houdt zaterdag 17 augustus van 10:00 tot 17:00 uur de jaarlijkse Historische Oogstdag. Op het terrein aan de Molenstraat wordt getoond hoe in vroeger tijden graan en aardappels geoogst werden, met handgereedschap, met paardenkrachten en met historische tractoren en werktuigen. Voor de kinderen is er ook van alles te zien en te doen, zoals koekjes bakken. Verder zijn er oude ambachten. Toegang gratis.

q www.bhtc.nl


Maaltijdvoorziening en adviseurs Trema

regio • Inwoners van de voormalige gemeenten Werkendam en Woudrichem kunnen bij Trema Welzijn een maaltijdvoorziening aanvragen. Deze algemene voorzieningen zijn voor mensen die 65 jaar of ouder zijn, een beperking hebben, chronisch ziek zijn of tijdelijk in bijzondere omstandigheden verkeren waardoor ze hulp nodig hebben. Advies over wonen, zorg, welzijn, vervoer of financiën? Zijn er vragen of zijn er dingen onduidelijk? Inwoners uit de voormalige gemeenten Werkendam en Woudrichem kunnen hulp inschakelen van een ouderen adviseur van Trema Welzijn. De vrijwillige ouderen adviseurs komen thuis om mensen te informeren over activiteiten en voorzieningen die er zijn. Het werkgebied van Trema beslaat de voormalig gemeente Werkendam en gemeente Woudrichem. Meer informatie of gebruik maken van één van deze voorzieningen? Neem dan contact op met Trema Welzijn: 0183-408444.


Oud papier

andel • Leden van het Andels Fanfare Corps halen zaterdag 3 augustus oud papier op in Andel. Deze keer komen zij in de nieuwe wijk 1, Julianastraat en ten westen van de Julianastraat.