Poëziewedstrijd Bommelerwaard

hedel • Op het terrein van de Boerengolf in Hedel wordt zaterdag 31 augustus in samenwerking met Cultuurfestival Bommelerwaard het unieke evenement 'BoelevaArt' gehouden. Livemuziek, foodtrucks, kunst- en cultuur, straattheater, de grootste streekmarkt van de regio en als hoogtepunt het Ballonenfestijn met circa twintig luchtballons. De dag begint met een 'Poëzie-ontbijt' midden in het weiland aan een prachtig lang gedekte en rijkelijk gedecoreerde tafel. Lezers van Het Kontakt kunnen de komende weken elke week twee kaarten winnen voor het poëzie-ontbijt, door mee te doen met de gedichtenwedstrijd. Iedereen kan hier aan mee doen. Het gedicht moet als thema 'De Bommelerwaard' hebben. Stuur het gedicht naar: info@boelevaart.nl Het evenement wordt georganiseerd door Den Eelder, Van Keulen Bakkerijen en Mijn Kaaskoe. Voor tickets voor het ontbijt:

q www.boelevaart.nl


Varen in de Biesbosch

werkendam • In de zomermaanden zijn er iedere dag diverse Fluistertochten vanaf het Biesbosch MuseumEiland aan de Hilweg 2 in Werkendam. Een tocht duurt vijf kwartier en deelname kost 16,50 euro inclusief museumbezoek. Reserveren is gewenst en kan via 0183-504009 of:

q www.biesboschmuseumeiland.nl


Bistro in Petto bestaat tien jaar

rossum • Bistro in Petto viert komend weekend het 10-jarig bestaan. Vrijdag 26 juli is er een reünie voor het personeel. Zaterdag 27 juli is iedereen welkom op het feest op de dijk. Bij slecht weer wordt het feest gehouden in de Pub. DJ Seepman en DJ Daffy draaien de plaatjes. Bram Hoorn opende op 25 juli de deuren van het restaurant. Eerst alleen de bistro, later een zaaltje erbij en uiteindelijk ook de Pub. Drie concepten onder één dak met mooie terrassen eromheen. De afgelopen jaren heeft iedere ruimte een metamorfose ondergaan. De komende weken kunnen gasten een gratis diner winnen, als ze met zes dobbelstenen de juiste code gooien.