FC Den Bosch bij Nivo Sparta

zaltbommel • FC Den Bosch speelt zaterdag 20 juli op sportpark De Watertoren in Zaltbommel een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht. Deze wedstrijd is ter voorbereiding op het seizoen 2019-2020. De wedstrijd begint om 17:00 uur en de toegangsprijs bedraagt 5 euro. Vanwege de verwachte belangstelling en parkeerruimte vraagt het bestuur van Nivo Sparta toeschouwers zoveel mogelijk op de fiets te stappen of wandelend naar het sportpark te komen.


Zomereditie Druppelstoernooi

rossum • Het Druppelstoernooi van tennisvereniging Huros uit Rossum maakt dit jaar een zomers uitstapje. De oktoberversie van het open 17+dubbeltoernooi wordt vervangen door een speciale zomereditie: de Huros Summergames. De wedstrijden worden gespeeld van 2 tot en met 9 september op het sportpark aan de Maarten van Rossumstraat. Tennissers kunnen zich tot 19 augustus via toernooi.nl inschrijven voor het Druppelstoernooi, als dubbel of mix in de 5, 6, 7 of 8. Of het toernooi ook volgend jaar in september zal plaatsvinden, is de vraag. De toernooicommissie vindt het in ieder geval een aanlokkelijk idee om de paraplu's eens te kunnen verruilen voor parasols.

q www.toernooi.nl


Tuns assistent bij TOP Oss

regio • Pieter Tuns (64) is aangesteld als assistent-trainer van Klaas Wels bij eerstedivisionist TOP Oss. Ook zal hij de rol van teammanager op zich nemen. Tuns gaat deze functies combineren met het hoofdtrainerschap van het naar de tweede klasse gepromoveerde Sleeuwijk. In januari stopt hij met werken in het onderwijs. "Dan ga ik met pensioen en dan kan ik echt volle bak aan de slag. De eerste maanden wordt het een beetje passen en meten, maar dat komt goed", zegt Pieter Tuns op de website van TOP Oss. Pieter Tuns en Klaas Wels kennen elkaar al 30 jaar. Toen Wels aan de lijn hing, hoefde Tuns niet lang te twijfelen. "Ik heb meteen 'ja' gezegd, want het lijkt me hartstikke leuk om weer samen te gaan werken. En het is een zeer uitdagende functie. Ik heb er écht zin in."