Zomerexpositie in Het Stroomhuis

neerijnen • Nog tot en met zondag 21 juli is in Het Stroomhuis werk te zien van Heleen Post van der Molen-Clavan en werk van de 'Viltcirkel', een groep viltkunstenaars. Heleen komt uit een familie waar schilderen heel belangrijk was. Toch duurde het nog lang voordat zij zelf teken-en schilderonderwijs ging volgen. Ze begon haar opleiding bij Expressie'70 in Alphen aan den Rijn. Daarna volgden modeltekenen en een speciale opleiding fijnschilderen. Na haar verhuizing naar de Bommelerwaard ging ze hier zelfstandig mee verder. Geïnspireerd door het landschap ging ze daar tekeningen van maken. Later kreeg ook het portret een plaats binnen haar oeuvre. Het realisme is haar grootste uitdaging en in het bijzonder de materiaaluitdrukking van de stof van kledingstukken. Het surrealisme is haar grootste inspiratiebron.
Van de Viltcirkel doen Punam Grevengoed, Aranka Hooimeijer, Marije Kooi, Margot Odijk-Rooijmans en Hillienke Stamhuis mee aan de expositie. Ze hebben ieder een eigen herkenbare stijl en kleurgebruik.
De expositie is dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur (behalve op maandag).


Zandmeren Live

kerkdriel • Recreatiegebied De Zandmeren sluit de zomer dit jaar af met het gloednieuwe zomerfestival 'Zandmeren Live 2019'. Van 15:00 tot 22:00 uur staan veel bekende artiesten geprogrammeerd, zoals De Snollebollekes, John West, Wesly Bronkhorst, Willem Barth, DJ Coenio, Jack van Raamsdonk en The Green Monkeys. Op het festivalterrein staan diverse foodtrucks. Er zijn meerdere podia en bij slecht weer worden overkappingen geplaatst. Kaarten kosten in de voorverkoop 17,50 euro. Ze zijn te koop bij &-Shop Kerkdriel, COOP Den Boer Rossum en Primera Ammerzoden of via:

q www.zandmerenlive.nl


Zomervakantie op Slot Loevestein

poederoijen • In de maanden juli en augustus is Slot Loevestein elke dag geopend en er is van alles te doen. Zo kunnen kinderen in de weekenden van 27 en 28 juli en op 24 en 25 augustus naar de 'Soldatenschool'. Hier leren ze hoe kruit en een kogel in een musket moeten doen, hoe ze een laadstok gebruiken en hoe ze 'in rijen en gelederen' moeten schieten. Van 2 tot 9 augustus zijn de Middeleeuwse kinderspelen met kampement. De middeleeuwse groep 'De Ruiters van Boddenbroek' is deze dagen aanwezig met een kampement. De spellen bestaan onder andere uit een houten paard, kiddy battle, trebuchet, katapult, ringwerpen, draaikegeld en hoefijzer werpen. Op 17 en 18 augustus zijn 'De Meyden van Loevestein' present om bezoekers mee terug te nemen naar vervlogen tijden met oude ambachten, dansen, koken en spelletjes.Ook de kasteelschutter is aanwezig om bezoekers te leren schieten met echte hand- of kruisbogen. In het weekend van 31 augustus en 1 september beelden 'De Hollandsche Bastaarden' de laatste fase uit van de Hoekse & Kabeljauwse twisten aan het einde van de vijftiende eeuw. Vier keer staat deze zomer 'Muziek onder de Boom' op het programma: zondag 21 juli met harpiste Coca Román van Dongen, zaterdag 10 augustus troubadour Lucas Florent, zondag 11 augustus doedelzakspeler Jan van Splunder en zondag 1 september rootsmuzikant Robert den Hartigh.

q www.slotloevestein.nl