BoelevaArt met 20 luchtballonnen

hedel • Ruim twintig grote luchtballonnen gaan zaterdag 31 augustus de lucht in vanaf de Boerengolf in Hedel. Het luchtballonnenfestival zal een waar spektakel zijn, want naast reguliere luchtballonen zijn er ook 'funballonnen', onder andere van Disney en stripfiguren. Particulieren en bedrijven kunnen meevaren. Op een speciale website staat informatie over prijzen van tickets en arrangementen. Op het terrein zelf is ook van alles te doen. tussen 9:00 en 11:00 uur is er een Poëzie-ontbijt, aan lange tafels in het weiland. Deelname kost 15 euro, reserveren kan via de website. Om 14:30 uur gaat de Streekmarkt XL open. Hier is straattheater, muziek, kunst en er zijn tal van foodtrucks. Lokale telers, producenten en creatievelingen zijn welkom om mee te doen met als doel 'Bommelerwaard op de Kaart'. Zij kunnen zich aanmelden via: info@boelevaart.nl Het spectaculaire vertrek van de ongeveer twintig luchtballonnen staat gepland tussen 18:00 en 19:00 uur. Het evenement wordt georganiseerd door Mijn Kaaskoe, Den Eelder en Van Keulen Bakkerijen in samenwerking met Cultuurfestival Bommelerwaard.

q www.boelevaart.nl


Kunstworkshops voor kinderen

zaltbommel • Tijdens Cultuurfestival Bommelerwaard kunnen kinderen in de zomervakantie meedoen aan speciale kinderkunstworkshops in het Stadskasteel, op Kasteel Ammersoyen en op Slot Loevestein. De kinderen kunnen kiezen uit 'Groeten Uit - Ansicht drukken' (7+), 'Bouw je Eigen Kasteel' (5+), 'Schatkist' of souvenierdoosje maken (7+) en 'K(l)ei Goed' (5+.) De workshops beginnen steeds om 13:00 uur en om 15:00 uur.

Deelname is gratis, wel moet de toegangsentree van het kasteel betaald worden: 3,50 euro voor Stadskasteel Zaltbommel, 5,25 euro voor Kasteel Ammersoyen en 9,50 euro voor Slot Loevestein. Hieronder volgt het overzichtje van de workshops:

Donderdag 11 juli: Stadskasteel: 'Bouw je eigen Kasteel'

Zaterdag 13 juli: Kasteel Ammersoyen: 'Groeten Uit'

Zondag 14 juli: Slot Loevestein: 'Schatkist'

Dinsdag 16 juli: Stadskasteel: 'K(l)ei Goed'

Donderdag 18 juli: Stadskasteel: 'Schatkist'

Zaterdag 20 juli: Slot Loevestein: 'Schatkist'

Zondag 21 juli: Kasteel Ammerosyen: 'Schatkist'

Dinsdag 13 augustus: Stadskasteel: 'Bouw je eigen Kasteel'

Donderdag 15 augustus: Stadskasteel: 'Groeten Uit'

Zaterdag 17 augustus: Kasteel Ammersoyen: 'Groeten Uit'

Zondag 18 augustus: Slot Loevestein: 'Schatkist'.

Aanmelden kan via: museumatelierzaltbommel@gmail.com