Afbeelding
Foto: nl123rf.com

Wethouder gaat in gesprek met dierenasiel

Welkom

Met deze column wil ik een hartelijk welkom toeroepen aan de nieuwe burgemeester van Zaltbommel. U bent een bofkont: u komt in een gespreid bedje. Dit is echt een paracetamol-gemeente want er zijn hier geen hoofdpijndossiers.
Financieel zit het allemaal pluis. Wat zorgen rond de zorg maar daar trekken we dan weer een paar miljoen voor uit en die komen gewoon uit de spaarpot. De Wallen worden rigoureus opgeknapt. Dat wordt echter volgens mij betaald door de provincie Gelderland.
Er komt een nieuw wijkje dat de Buitenstad gaat heten. Aanvankelijk leek het er op dat daar alleen maar dure koopwoningen zouden komen maar door een pittig stukje van de plaatselijke columnist is dat herzien. Men praat al over woningen van rond de twee ton. Ik zou er dan ook gelijk wat huurspul in regelen maar dat gaat misschien wel te ver.

De chemische fabriek gaat uitbreiden maar dat valt allemaal binnen de vergunningen dus niks aan de hand.
Met uw collega in Maasdriel zult u prima contacten hebben want dat hebben we allemaal. Die van West Betuwe kennen we nog niet.

Een klein dingetje is de ondermijning. We hebben hier helaas ook stevige criminelen die bovengronds willen komen. Verder blijft er voor u niet veel meer over dan Sinterklaas, lintjes knippen en ouwe mensen bezoeken. Succes man!

Johan Cahuzak


Wethouder praat met dierenasiel

zaltbommel • Wethouder Adrie Bragt gaat binnenkort om tafel met het bestuur van Dierenasiel Bommelerwaard. Dat zei hij tijdens de behandeling van de Perspectiefnota in de gemeenteraad. Fractievoorzitter Daniëlle van der Wiele van de VVD vroeg donderdag opnieuw aandacht voor het asiel. Dat deed ze afgelopen november tijdens de behandeling van de begroting ook al. Toen werd een motie aangenomen waarin staat dat het college gaat onderzoeken of de gemeente kan helpen bij de bouw van een nieuw onderkomen voor het verouderde dierenasiel aan de Steenweg in Bruchem. In de Perspectiefnota wordt het asiel niet genoemd. "Dat valt tegen", vindt Van der Wiele. "Wij willen graag dat de wethouder een regierol op zich neemt."
Bragt zei dat hij al een afspraak heeft staan met het bestuur. Dan praat hij ook over de problemen die een paar weken geleden zijn ontstaan na het vertrek van asielbeheerder Wilma de Joode. Zij is na ruim tien jaar opgestapt bij het asiel. Een groep vrijwilligers is boos en verdrietig over haar vertrek en is een petitie gestart om het aftreden van het bestuur te eisen.

Britta Alink