• De workshops zijn op drie locaties.
• De workshops zijn op drie locaties. Foto: aangeleverd

Kunstworkshops Cultuurfestival

bommelerwaard • Van een ansichtkaart maken tot het bouwen van een eigen kasteel.

Kinderen die in de zomervakantie Stadskasteel Zaltbommel, Kasteel Ammersoyen of Slot Loevestein bezoeken kunnen daar meedoen aan een kunstworkshop van MuseumAtelier Zaltbommel. De workshops zijn gratis. De deelnemers betalen alleen het toegangskaartje voor het kasteel. De eerste workshop is op dinsdag 9 juli.

Er zijn vier verschillende workshops. In 'Groeten uit de Bommelerwaard' maken kinderen vanaf 7 jaar hun eigen ansichtkaart van een uniek kasteel in de omgeving. Op 9 en 13 juli en op 15 en 17 augustus. Start om 13:00 en 15:00 uur.

'Bouw je eigen kasteel' in MuseumAtelier Zaltbommel is op 11 juli en 13 augustus. Start om 13:00 en 15:00 uur. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Bommelerwaard K(l)ei-Goed. In deze workshop bouwen de kinderen (vanaf 5 jaar) hun eigen miniatuurlandschap van klei in de kasteeltuin van Stadskasteel Zaltbommel. met huisjes, rivieren, dijken en uiterwaarden. Op 16 juli, om 13:00 en 15:00 uur.

Kinderen vanaf 7 jaar maken in 'Bommelerwaarder Schatkist' een souvenirdoosje voor hun vondsten uit de Bommelerwaard. De buitenkant wordt versierd, zodat het een unieke schatkist wordt. Deze workshop is op 14, 18, 20 en 21 juli en op 18 augustus. Start om 13:00 en 15:00 uur.

De workshops zijn onderdeel van het Cultuurfestival Bommelerwaard. Er zijn per workshop acht plaatsen beschikbaar, dus reserveren is wel aanbevolen. Dat kan door een mailtje te sturen naar: museumatelierzaltbommel@gmail.com of via de website van Sjors Creatief.