Avri

Ik wil niet roddelen maar in West Betuwe zijn ze stiekem op zoek naar een andere huisvuilverwerker. Ze hebben er de buik vol van de Avri.

De raad daar heeft het college gevraagd eens rond te winkelen en naar verluidt zijn er al contacten met bedrijven die het beter doen. En er wordt gesproken over maar liefst 40 procent minder onkosten. Leve het neo-liberalisme! En wat nog veel erger is, men verwijt de Avri ook arrogantie. "De manier waarop Avri met de inwoners, hun klanten, omgaat vinden wij bij het onfatsoenlijke af." Dat zijn allemaal krasse woorden, daar rond de Linge. Er wordt met getallen en cijfers gegoocheld. En op eigen titel zeg ik dan gelijk maar: er lopen ook vast wel een paar bestuurders rond die toevallig wat veel verdienen. Trouwens, de Omgevingsdienst Rivierenland krijgt ook nog een veeg uit de pan. Daarover zeer waarschijnlijk later.

Gelukkig is dat in Zaltbommel en omgeving allemaal niet aan de orde. Met de transitie rond de ondergrondse inzameling loopt het prima. Ach, wat vertraging, dat kan de beste overkomen. En dat de containers ook met een OV-chipkaart te openen zijn, vooruit. Ik hoor niemand mopperen over arrogantie. En dat het allemaal duurder wordt, is de schuld van het neo-liberalisme. Daar kan niemand wat aan doen. Ook onze Avri niet. (Voor alle duidelijkheid: Mondje dicht, je hebt dit verhaal niet van mij.)

Johan Cahuzak