KORTE BERICHTEN

Gegooi in de glazen

kerkwijk • In de Kerkwijkse raadsvergadering pleitte het SGP-raadslid van Kooten uit Nederhemert er voor om voortaan ingegooide ruiten in woningen door de gemeente te vergoeden. Van Kooten kwam met dit verzoek omdat in het holst van de nacht bij zijn schoonzoon en dochter (Grandia-Van Kooten) een dergelijk voorval in hun gemeentelijke huurwoning had plaats gevonden. Burgemeester Van Veeren hield de boot af en merkte op dat het optreden van Van Kooten de indruk wekte dat hij meer met familiezaken dan met de belangen van de gemeente bezig was. Dat algemeen belang was bij het gepikeerde raadslid helemaal uit het gezichtsveld verdwenen toen hij opmerkte dat het hem speet dat er bij de burgemeester geen ruiten ingegooid waren. Van Kooten gooide hierdoor als het ware zijn eigen ruiten in.


Geslaagd initiatief

rossum • Het initiatief van de eigenaar van het bekende hotel-restaurant 'De Gouden Molen' om de gasten per boerenwagen van de mooie natuur in en om Rossum te laten genieten is enorm aangeslagen. Velen hebben hoog gezeten op de wagen dankbaar gebruik gemaakt van de grote kennis van Rossum en de historie van de Parel van de Bommelerwaard.


Geslaagd

hedel • Mej. A.Th. van Venrooy uit Hedel slaagde aan de Rijksuniversiteit in Utrecht voor het doctoraal examen Medicijnen.


Hulpkantoor in Balkan

zaltbommel • De P.T.T. krijgt de beschikking over een hulpkantoor in de Bommelse Balkan. Het gebouw bestaat uit een houten paviljoen, dat in de Johan van Oldenbarneveldtstraat komt te staan tussen de oude Technische School en Bejaardencentrum 'De Vergt'.


ADVERTENTIES

Gevraagd een verpleeghulp en een meisje voor de huishoudelijke dienst. Huize 'Noord-Zuid', M.P. Hooijmans.


Bij SMULPACK/ROSSUM is in de productie plaats voor enkele meisjes. Licht werk, vrije bedrijfskleding en goed loon. SMULPACK, Koningstraat 3, Rossum.


Weekendtip: Bij aankoop van een mantelkostuum een zomerjapon gratis. Alleen deze vrijdag en zaterdag bij Hes Modehuizen.


Voor uw klompen naar City-Magazijn, Nonnenstraat 48, Zaltbommel. Alle maten, ook voor uw kinderen.


Te koop: Huisorgel, Van der Meijden, Beemstraat D218, Nieuwaal.


Het aardgas komt naderbij. Laat reeds thans in uw woning, kantoor of bedrijf de nodige voorzieningen aanbrengen door een erkend Loodgietersbedrijf S. Bonte B.V. Hedel.


Te koop: Zo goed als nieuwe motorpomp met slangen, f 200,-. J. van Ballegooijen, Heiligegeeststraat 11, Zaltbommel.