• De Jongeren en Ouderen Ontmoetings Plaats is afgelopen jaar geopend.
• De Jongeren en Ouderen Ontmoetings Plaats is afgelopen jaar geopend. Foto: Archieffoto: Lya Cattel

Skeeleren voor JOOP

gameren • Skeelergroep 'In de slag van 150' gaat in augustus een tocht van zo'n driehonderd kilometer rijden voor JOOP, de Jongeren Ouderen Ontmoetings Plaats in Gameren. Na vorig jaar geskeelerd te hebben voor naamsbekendheid, rondom het honderdjarig bestaan van ijsclub Joviaal, heeft de stichting 'In de slag van 150' dit jaar weer een goed doel gevonden: het opknappen van de keuken in JOOP. De Jongeren Ouderen Ontmoetings Plaats is gestart op initiatief van de dorpsraad Gameren. Er vinden inmiddels al diverse activiteiten plaats voor jongeren en ouderen. Het gebouw is opgeknapt, maar tot dusver ontbreekt het aan financiële middelen om ook de keuken te vernieuwen. Omdat samen koken en samen eten hoog op de wensenlijst staat van te organiseren activiteiten, is dit juist van belang. 'In de slag van 150' zal van 28 t/m 31 augustus een skeelertocht volbrengen van zo'n driehonderd kilometer. Dorpsraad Gameren zal rondom de binnenkomst op 31 augustus diverse activiteiten organiseren om zo geld op te halen voor de keuken van JOOP.
Meer informatie over het programma zal verspreid worden via de website van de dorpsraad, de facebookpagina en de nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt huis aan huis bezorgd in Gameren en is ook te lezen via de website van de dorpsraad.
Stichting 'In de Slag van 150' heeft als doel om op sportieve wijze in te zamelen van geld voor goede doelen die het lokale welzijn bevorderen. Lokaal betekent in dit geval de Bommelerwaard.
Al enige jaren skeelert een groepje fanatiekelingen wekelijks een rondje door het prachtige Bommelerwaard, met als drijvende kracht de man met nummer 150. Dit was jarenlang het wedstrijdnummer van skeeleraar Gijs van Wijnen. Hij is in 2013 op 26-jarige leeftijd door een tragisch auto-ongeval overleden en is de bindende factor geworden van de skeelergroep.


Gaudhy is goud waard

gameren/neerijnen • Rosanne van Kessel, lid van paardensportvereniging De Bommelerwaard te Gameren, reed afgelopen weekend met haar pony Gaudhy in Neerijnen. In de klasse M2 pony's reed ze bij een selectiewedstrijd tweemaal naar de eerste plaats met 199 en 183 punten. Hierdoor kunnen ze naar de Gelderse Kampioenschappen.


Waardering voor Roparunners

zaltbommel • Afgelopen week werden de Brandwijk Bommelerwaard Runners gastvrij onthaald door hun trotse hoofdsponsor Dick Brandwijk. Na een rondleiding door het succesvolle bedrijf volgde een verrassing voor het Roparunteam. Burgemeester Peter Rehwinkel kwam langs om middels een prachtige bedankbrief en een presentje namens de gemeente Zaltbommel zijn waardering uit te spreken voor de fantastische prestatie die de Brandwijk Bommelerwaard Runners al twintig jaar leveren. Naast de sportieve inzet is natuurlijk de bijdrage voor het goede doel enorm belangrijk. In het vierde lustrum haalde het team een recordbedrag van maar liefst dertigduizend euro op. Daarmee is de totaalopbrengst over twintig jaar deelname de grens van 400.000 euro gepasseerd. Geld dat allemaal rechtstreeks besteed wordt aan de hulp aan mensen met kanker. Ook de totale Roparun leverde een recordbedrag op: 5,6 miljoen.

q bommelerwaard-runners.nl