• Tijdens het clubkampioenschap werd ook het 35-jarig bestaan gevierd.
• Tijdens het clubkampioenschap werd ook het 35-jarig bestaan gevierd. Foto: aangeleverd

Jasmijn van Nuland clubkampioen bij jarig Octopus

Krista van Soldt naar WK Ironman

zaltbommel • De Zaltbommelse Krista van Soldt (35) is vorige week derde geworden in haar leeftijdscategorie tijdens de halve triathlon - oftewel de Ironman 70.3 - in Luxemburg. Dat bracht haar een startbewijs voor het WK in Nice in september.

Van Soldt liep de Ironman 70.3 in 5.04.34, waarmee ze haar tijd van haar eerste halve triatlon van vorig jaar flink verbeterde. "Na de geboorte van mijn dochter had ik even tijd nodig om weer fit te worden en was het soms zoeken naar momenten om te sporten. Dat gaat steeds beter nu ze iets ouder is", verklaart Van Soldt. Dat ze in Luxemburg op het podium terecht zou komen, had ze echter niet verwacht. "Superleuk natuurlijk! Ik had me er ook niet echt in verdiept dat ik hierdoor een startbewijs voor het WK kon halen, dat was een hele verrassing. Ik hoop dat mijn teamgenootje weer een trainingsschema voor me wil maken, net als voor Luxemburg, om me goed voor te bereiden." Een podiumplaats in Nice verwacht ze zeker niet. "Ik ga uit van de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen", lacht ze. Van Soldt sport gemiddeld tien uur per week. "Ik vind de combinatie van sporten bij de triatlon leuk en houd van lange afstanden, dus de Ironman is wel wat voor mij."
Zwemmen is haar favoriete onderdeel. Ze kijkt dan ook uit naar de nieuwbouw van het Zaltbommelse zwembad, zodat ze als lid van Zwemvereniging Zaltbommel nog beter kan trainen. De sportieve Bommelse is ook lid van sportvereniging TZC Vahalis in Tiel en de atletiekvereniging in Den Bosch.


Jasmijn kampioen bij jarig Octopus

bruchem • Zaterdag waren de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de gymnasten bij Chr. Omnisportvereniging Octopus in Bruchem. Naast het kampioenschap vierde de club het 35-jarig bestaan.

In oktober 1984 opende toenmalig burgemeester De Kort van Bruchem met een ferme sprong dwars door een kartonnen deur de sportzaal aan de Annekeshof in Bruchem. En hoewel we denken dat tijden snel veranderen is dat toch niet helemaal waar, gezien de tekst van De Kort bij de opening: "Voor al de hedendaagse jeugd, die door een verkeerde houding en/of verkeerde voeding vaak niet in een al te beste conditie is, is gymnastiek een goede oplossing."
Voor de naam van de club was een prijsvraag uitgeschreven in het clubblad van de voetbalclub. Wie de naam heeft bedacht is bij de club niet bekend. Maar de octopus met veel armen is een goede naam voor een club met meerdere sporten. Naast de gym zijn dat nu badminton en volleybal.

En dan de clubkampioenschappen gym. Na diverse oefeningen op onder andere balk, brug, sprong en lange mat boog de jury zich over de cijfers en het eindresultaat. Vol spanning stonden de gymnasten te wachten op de uitslag. Clubkampioen werden Jasmijn van Nuland en Andries de Haan. Algemeen clubkampioen is Jasmijn van Nuland. Ze kreeg de wisselbeker van de kampioen van vorig jaar Renske Bouman. Er waren medailles voor de eerste en tweede prijzen voor Rozelin van Nuland, Emma van de Meyden, Ciska den Oudsten, Lisa Rooyens, Jasmijn van Nuland, Joëlle Haasakker, Neline Hakvoort, Charlotte van Lagen, Renske Bouman en bij de jongens Andries de Haan. Alle deelnemers kregen een mooi aandenken met het Octopus-logo en achterop de jubileumdata.