• In de muziektent dansen vijf danseressen van Balletschool Paulette Willemse.
• In de muziektent dansen vijf danseressen van Balletschool Paulette Willemse. Foto: Jos Kaldenhoven

Theaterwandeling loopt op rolletjes

zaltbommel • Een paar honderd mensen hebben afgelopen weekend, steeds in groepjes van ongeveer dertig personen, genoten van de Theaterwandeling 'Bommel in de Waard' van Cultuurfestival Bommelerwaard.

In drie uur tijd liepen ze langs tien verschillende voorstellingen. Een mooi aangeklede gids, een heer of dame van stand, nam de wandelaars mee en vertelde verhalen van Olivier B Bommel. Op mooie locaties stonden bankjes klaar en kregen de deelnemers een prachtige voorstelling voorgeschoteld. Bij de muziektent in het park bijvoorbeeld, waar vijf danseressen van Balletschool Paulette Willemse zich lieten zien. En aan de rand van de stad op de trap naar de Waalkade theatergroep Hursche Uylen bekend maakte dat Rommeldam niet langer deel uit maakt van de Bommelerwaard. In de uiterwaarden zorgde de slagwerkgroep van DES Rhytms voor muzikaal kabaal met op de achtergrond de grote schepen op de Waal en de Martinus Nijhoffbrug.

Even pauzeren kon aan een lange tafel in het park, waar leerlingen van Theaterschool De Tuin van kees het verhaal over De Volvetters levensecht lieten zien. Onderweg nog een mooie voorstelling van weer een andere groep dansers van Paulette Willemse. En in het park troffen de deelnemers twee bijzondere dames, die hun hond uitlieten. De legging maakte indruk. De wandeling eindigde swingend in een tuin aan de Marten van Rossemsingel met een optreden in de Herensociëteit.

Productie en regie van de wandeling waren in handen van Arlien Coolen en Astrid Oosterhuis.