• Het terrein is rolstoel- en kindvriendelijk.
• Het terrein is rolstoel- en kindvriendelijk. Foto: aangeleverd

Festival RosRock nóg toegankelijker

rossum • Rosrock Festival in Rossum staat bekend als een persoonlijk, eigenwijs en ongedwongen festival met een diverse rock-programmering.

De editie van dit jaar, op zaterdag 29 en zondag 30 juni is nóg toegankelijker voor iedereen, want de toegang op zondag is gratis. In tegenstelling tot de grotere winstgerichte festivals draait het non-profitfestival volledig op vrijwilligers en is zowel horeca als terrein (gewoonlijk een rustieke hoogstamboomgaard) in eigen beheer. Hierdoor blijft alles betaalbaar en toegankelijk. Zo kost een zaterdagticket inclusief camper- of kampeerplek je slechts 30 euro in de voorverkoop en wordt de toegang op zondag dit jaar zelfs geheel gratis.

Het festival is erg trots op het diverse publiek wat zij aantrekt. Ook is er voldoende zitplek en is het terrein rolstoel- en kindvriendelijk. De organisatie stelt weer een aantal toegangskaarten en consumpties beschikbaar voor afnemers van de lokale voedselbank. Organisator en appelboer Adriaan levert al jaren wekelijks appels aan de voedselbank. Met een inzamelingsactie vraagt hij sinds vorig jaar ook de bezoekers om wat extra's mee te nemen voor de voedselbank.


Ook de plukkers van het fruitbedrijf zelf verzetten veel vrijwillig werk op het festival. Zo bakt Ina appeltaarten en schotelt ze de bands haar beroemde gehaktballen met doorgekookte stoofpeertjes en boontjes voor. Ook de bezoekers kunnen Ina's appeltaart of terplekke geperst sap proberen, uiteraard van appels uit eigen gaard.

Het complete programma staat op:

q www.rosrock.nl