Handbalvereniging Bommelerwaard krijgt beloning van de bond

Handballers krijgen beloning van bond

zaltbommel • Handbalvereniging Bommelerwaard heeft een waarderingsprijs ter waarde van 500 euro gekregen van het Nederlands Handbal Verbond.

De prijs wordt ieder jaar tijdens de bondsvergadering uitgereikt aan waardevolle personen of goede ideeën. De NKS Ton Loeffen Waarderingsprijs kent een waarde van maximaal 2000 euro en is gericht op initiatieven of projecten die reeds zijn uitgevoerd of in uitvoering zijn. Het gaat hierbij met name om activiteiten gericht op jeugdhandbal in de breedtesport.
"Met de groei in het aantal jeugdleden van onze vereniging is het ons gelukt om meer jeugd in Zaltbommel en omgeving aan het sporten te krijgen. Qua handbal is er in de omgeving, behalve in Den Bosch, niet veel te vinden", weet voorzitter Karen de Kuijper van HV Bommelerwaard. Zij nam in 2017 het initiatief om een handbalvereniging in de Bommelerwaard te starten.

De vereniging is in een gat gestapt waardoor het aanbod van sport in de regio vergroot is. Jongeren die eerder nog geen sport hadden gekozen, zijn door het ontstaan van HVB wel aan het sporten gegaan. "Ook bleek dat er in de regio redelijk veel oud-handballers wonen die nu bij ons hun oude liefde weer kunnen oppakken", vertelt Karen, die zelf jaren op hoog niveau de sport beoefende en de sport graag in haar woonplaats wilde gaan beoefenen. Het damesteam speelde afgelopen jaar al competitie. Het bestaat uit een mooie mix van ervaren en nieuwe handballers, die een mooi seizoen achter de rug hebben. Komend seizoen zal HVB met drie jeugdteams en een (dames)seniorenteam competitie spelen.

De prijs, die zondag net vóór de belangrijke EK kwalificatie van de Oranje heren in Almere uitgereikt werd, geeft de Zaltbommelse club de financiële ruimte om de vereniging te laten groeien. De dag kon helemaal niet meer stuk toen de mannen zich voor het eerst in de geschiedenis plaatsten voor het EK. "De prijs voelt echt als een waardering voor het werk dat wij als vereniging hebben verzet en motiveert ons om hiermee door te gaan en onze ambities verder waar te maken."

q handbalbommelerwaard.nl