Inschrijven voor Kindervakantie

hedel • Maandag 12 augustus gaat de 51e Kindervakantieweek van Stichting Jeugdwerk De Molshoop Hedel van start. Kinderen van 4 t/m 13 jaar uit Hedel en verre omgeving kunnen zich inschrijven. De eerste inschrijfavond is alleen voor leden, op maandag 24 juni (knutselpas meebrengen). De tweede inschrijfavond is voor iedereen en vindt plaats op vrijdag 28 juni. Beide avonden zijn van 19:00 tot 20:00 uur in de hal van dorpshuis Gelre's End aan de Molendijk. De kosten voor deelname bedragen voor leden 20,00 euro; niet-leden betalen 40,00 euro. Deze lage prijzen zijn mogelijk door sponsoring. De week start traditiegetrouw met het bouwen van hutten. Het thema is dit jaar 'Heel De Molshoop bakt'. Er staan diverse spellen op het programma en de kinderen gaan op pad nar onder meer Berlicum en Oss. Vrijdagavond is de afsluiting met het welbekende grote vuur waarin de hutten verdwijnen. Bij vragen over de inschrijving en het programma kunnen ouders bellen naar 06-12250845.


Tien jaar Valencia

kerkwijk • Verloskundigenpraktijk Valencia viert het tienjarig bestaan met een feestprogramma op zaterdag 22 juni van 10:00-15:00 uur aan de Akkerstraat in Kerkwijk. Er is uiteraard van alles te doen voor kinderen: ponyritjes, springkussen, cupcakes versieren, grabbelton, blikwerpen en pannenkoeken eten. Voor de groteren is er een markt met bloemen, plantjes en aardbeien. Het feest is mogelijk gemaakt dankzij sponsors. De opbrengst is voor kinderen in Gambia.


Fooddrop Rosrock

rossum • De organisatie van het festival Rosrock roept bezoekers op om producten voor Voedselbank Bommelerwaard mee te brengen. Vorig jaar werd deze actie voor de eerste keer gehouden op initiatief van de Engelse band Ferocious Dog en fan Sigrit Janssen, die ook vrijwilligster is bij de voedselbank. Medewerkers staan klaar om houdbare producten in ontvangst te nemen, zoals broodbeleg, koffie, macaroni, rijst, pastasaus, snoep en soep in pak of blik. Het festival is 29 en 30 juni. Voor afnemers van de voedselbank zijn vrijkaartjes beschikbaar gesteld.