Gelukkig goed ter been!

Gisteren mijn pasje voor de ondergrondse restafval container ontvangen. Dat gaan we eens uitproberen! Door de garage, stukje brandgang en vervolgens langs de Action gewandeld. Langs de friettent een stukje Vergtweg. Vervolgens linksaf de Aakstraat en halverwege deze straat oversteken naar de ondergrondse container. Pasje uit broekzak gehaald en zaak proberen te openen. Ruim zes minuten gelopen! Jammer dat mijn pasje niet bekend was. Waarschijnlijk pas na de laatste keer de grijze container geleegd te hebben op 27 juni.
Maar gelukkig kan ik de route rond lopen. Verder langs de achterkant van de Franciscus school de Gisbert Schairtweg met uitzicht op het park. En dan terug over de Klipperstraat. Ook weer ruim zes minuten. Als je het op je gemakje doet neemt 30 liter vuilnis wegbrengen een kwartier tijd in beslag. Bof ik even dat ik van wandelen hou. Maar als je het op een rijtje zet: eerst was het 1x per maand 240 ltr in totaal 2 minuten. Straks wordt dat toch, we gaan besparen, 6x12=72 minuten ofwel 1 uur en 1 kwartier. Zo lang ik goed ter been ben geen probleem. Maar ach arm, je zal toch met een rollator of op krukken je rotzooi zo moeten wegbrengen. Ik ga eens aan kleinzoon vragen of hij tegen een uurloon van 10 euro mij van dat loopwerk verlost in tijden van nood.
Ben benieuwd of een neveneffect van deze manier mensen opleggen hun vuilnis te verminderen misschien is: vuilnis in de container bij de Action duwen, ergens in de struiken of in de sloot gooien, of gewoon nog meer uit de auto gooien. Misschien ben ik te pessimistisch. Ik ga in ieder geval welgemoed beginnen met deze bezuiniging die in ieder geval bewegen stimuleert. En scheiden bevordert.
Wiel Peeters, Klipperstraat,
Zaltbom
mel