Afbeelding
Foto: Bert Kerkhof

'Kale Mannen Verkiezing' in Alem

alem • Tijdens de elfde editie van het Soepenfestival, op zaterdag 22 juni, vindt voor het eerst een 'Kale Mannen Verkiezing' plaats.

De vijfkoppige organisatie heeft ook dit jaar een uitgebreid programma in elkaar gedraaid. De opening is om 16:00 uur met huis-dj D'n Bammer. Daarna volgen de Peter Peters Band, GreySix en Co-Incidental. De Kerkdrielse dj Rocco sluit het festival af met spetterende Nederpop.

Naast de 'Kale Mannen Verkiezingen', zijn er ook diverse kinderactiviteiten.

Vanaf 17:30 uur kan het publiek genieten van de vele soepen, die worden geserveerd. De soepen zijn gemaakt door inwoners van het dorp Alem en van de omliggende dorpen. Dit jaar hebben ook veel regionale restaurants een grote pan soep aangeboden. De afgelopen jaren werd het aanbod steeds groter en steeds gevarieerder. De pannen pruttelen met exotische soepen, maar zeker ook met regionaal getinte soepen. Bezoekers kunnen verschillende soorten proeven, een jury beoordeelt welke de lekkerste is. De opbrengst van de soepen en een groot deel van de baropbrengst gaat naar twee regionale doelen.

Ook mensen die liever iets anders eten, kunnen aan hun trekken komen; bijvoorbeeld bij de frietkar of in de 'Pulled Porc Corner'.

Het festival duurt tot ongeveer middernacht en vindt plaats tegenover het Hart van Alem.

Soep doneren

Het is nog mogelijk om een pan soep te doneren. Aanmelden kan via facebook (Soepenfestival Alem), theoleerintveld@hotmail.com of 06-53799146 (app of sms)..