• De eerste twee verdachten werden vlak na de overval al aangehouden op de parkeerplaats van De Lucht langs de A2.
• De eerste twee verdachten werden vlak na de overval al aangehouden op de parkeerplaats van De Lucht langs de A2. Foto: archieffoto: Bart Meesters

Vierde man woningoverval opgepakt

zaltbommel • De politie heeft vorige week woensdag een vierde verdachte aangehouden voor de overval op een woning aan de Thorbeckestraat in de nacht van 1 op 2 december vorig jaar.

De vierde verdachte is een 26-jarige man uit Tilburg. Hij werd aangehouden tijdens een inval in een woning in Kaatsheuvel. Daarnaast werden nog twee personen aangehouden voor het handelen in drugs. Mede dankzij tips in Opsporing Verzocht kreeg de politie de vierde verdachte in beeld.

Bij de overval in december werden de bewoners van het huis aan de Thorbeckestraat door drie gemaskerde mannen overlopen toen ze 's nachts thuiskwamen. Ze werden bedreigd met vuurwapens. De mannen waren uit op geld. Bij de overval raakte de 43-jarige bewoner lichtgewond. Een vrouw en haar dochter bleven ongedeerd. De 15-jarige vriend van de dochter verstopte zich op de wc en belde 112.

Agenten waren snel ter plaatse en werden direct geconfronteerd met één van de overvallers. Daarbij werden enkele schoten gelost. De overvallers wisten te ontkomen. De vluchtauto werd even later aangetroffen op de A2. Kort daarna werden nabij het tankstation De Lucht, langs de A2, twee verdachten aangehouden, van 24 en 25 jaar oud.

In mei werd een derde verdachte aangehouden: een 21-jarige man uit Nijmegen.