Afbeelding
Foto: aangeleverd

'Schatten van de Bommelerwaard' op vijf locaties [Cultuurfestival Bommelerwaard]

Druk weekend voor Cultuurfestival


bommelerwaard • Niemand hoeft zich komend weekend te vervelen in de Bommelerwaard. Op het programma: de Theaterwandelingen, de performances Between, popfestival Music in the Backyard, een Speciaal Bierfestival en de Bommelse Kunstroute zijn enkele activiteiten. Vrijdagavond is ook het bijzondere Midzomernachtconcert met o.a. Mike Boddé (zie rechtsonderaan op deze pagina). De Theaterwandelingen op vriijdagavond zijn uitverkocht, maar er zijn nog kaarten de zaterdag en de zondag. Ook voor Between zijn nog kaarten te reserveren via de website:

q www.cultuurfestivalbommelerwaard.nl


Schatten van de Bommelerwaard

bommelerwaard • In de zomervakantie is in Kasteel Ammersoyen de expositie Schatten van de Bommelerwaard te zien, gemaakt door leerlingen van basisscholen. Ook op Slot Loevestein, in Stadskasteel Zaltbommel, Driels Museum en Historisch Museum Hedel zijn de schatten te bewonderen. Ruim vijfhonderd leerlingen doen mee aan dit scholenproject. Ze hebben objecten uit museumcollecties beken en zijn hiermee aan de slag gegaan in de vorm van schatkistjes, die als een 'tijdsmonument' hun interesses en voorkeuren verbeelden. De expositie is te zien van 29 juni tot en met 1 september.


Tien koperblazers

zaltbommel • Op de Vismarkt in de oude binnenstad speelt zaterdag 29 juni om 14:00 uur 'Fohkes 10', dat is samengesteld met de vijf muzikanten van het bestaande ensemble Fohkes (leden van Filharmonisch Orkest Den Bosch) aangevuld met koperblazers van Harmonie De Karel uit Zaltbommel en Koninklijke Harmonie Semper Crescendo uit Kerkdriel. Het ensemble onder leiding van Joop van Dijk brengt een gevarieerd programma. De toegang is gratis.