donderdag 13 juni

Beeldverhaal Jules Leerintveld
19:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Jules Leerintveld van reisbureau 'Grensloos genieten' geeft lezing (zie kader bovenaan). Entree: 2,50 euro. Reserveren: leyenstein.programmaraad@brabantzorg.eu of via 06-13517036 en 0418-638638.

vrijdag 14 juni

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied (Hogesteeg 2). Alle inwoners van de Bommelerwaard zijn iedere maandag, woensdag en vrijdag welkom. Samen met vrijwilligers een kopje koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen behoort ook tot de mogelijkheden. Bezoekers betalen een kleine bijdrage voor koffie en thee.

Vaderdagmarkt Ophemert
18:00-20:00, Ophemert, in en om de Torenhof. Curiosa, speelgoed, elektra, meubels, huisraad en nog veel meer. Ook overheerlijke wafels en broodjes hamburger. Luchtkussen en spelletjes voor kinderen. Het rad van fortuin draait en rond 22:00 uur is de trekking van de grote verloting.

Feestweek Zuilichem
20:30, Zuilichem, Feesttent. Hollandse Avond met zanger Kafke, Frank Verkooyen en De PartyfrieX. Toegang: voor leden 8 euro, niet-leden betalen 10 euro. De organisatie is in handen van Oranjevereniging Trouw aan Oranje.

Between in Sint-Maartenskerk
21:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. In het blauwe uur (net voor de duisternis invalt) beweegt publiek in kleine groepjes langs op de kerk geïnspireerde kunstwerken. Dansers verbeelden de levenscyclus, vocalisten zingen klank-geïnspireerd op de situatie ter plekke Intussen verandert het licht; dat bepaalt mede de sfeer en dus de beleving van dit bijzondere evenement.
www.cultuurfestivalbommelerwaard.nl

zaterdag 15 juni

Fietsen voor Villa Pardoes
Gameren. Fietstocht van 100 kilometer van Gameren naar Villa Pardoes en terug. Twee weken later wordt op het sportpark de Villa Pardoesdag gehouden.

Slaatjesactie OBK
9:00, Brakel, Janstraat 8. Fanfare OBK Brakel maakt slaatjes. Ze worden ook huis aan huis te koop aangeboden voor 1,50 euro per stuk.

Rommelmarkt Well
9:00-13:00, Well, feestterrein. Rommelmarkt 'Boerendag'. De opbrengst is voor het onderhoud van de kerk in Well/Ammerzoden en de pastorie in Well. Naast 'rommel' ook tweedehandskleding, gebak, friet, slaatjes, zuivel en pannenkoeken. En het 'Koekrad'.

Kerkmarkt
09:00-13:00, Waardenburg, plein bij de hervormde kerk. Tal van tweedehands artikelen, zoals boeken, lp's, kleding, glaswerk, meubelstukken en heel veel speelgoed. Kinderen kunnen een ritje maken op een pony. Verder is er koffie, limonade, gebak en er zijn ook oliebollen te koop. Vanaf 11:00 uur frietjes en hamburgers.

Zomermarkt HHG Aalst
9:00-14:00, Aalst, parkeerterrein Maayenbogerd. Grote rommelmarkt van de hersteld hervormde gemeente. Met ook nieuwe artikelen, cadeaus, inschrijven voor waardebonnen, houten speelgoed, gebruikte kleding, het gewicht van een grote kaas raden, brievenkraam, boekenkraam, meubels. Activiteiten voor de jeugd, eet- en drinkkramen met o.a. 'dominees wafels', slaatjes, hamburgers en frites. De bekende bloemenstand met prachtige bloemen en tuinplanten is er ook.

Fietstocht en verkoping
10:00-17:-00, Nederhemert, Rehoboth. Markt met cadeauartikelen, bloemen, kaarten, worst, bloemstukjes en veel boeken. springkussen, snoep en suikerspinnen. En met het hele gezin op de foto. Inschrijven voor de fietstocht (30 km) kan tussen 10:00 en 13:30 uur. Deelname is gratis, maar er staat een bus voor vrijwillige gift. De opbrengst is voor de kerk. Meer informatie: 06-38606113.

Open Dag fanfare
11:00-15:00, Gameren, Muziekgebouw. Open dag fanfarecombinatie Prinses Juliana-Concordia. Workshops, een gezellige markt en een optreden door opleidingsorkest Désibel.

Grenzeloos Loevestein
11:00-17:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Zie uitgelicht op deze pagina.

Kunstverkoop
12:00-17:00, Tuil, Langstraat 9. Stichting Madamfo organiseert een Afrikaanse kunstexpositie in Tuil. Er zijn oude maskers, beelden, terracotta, keramiek en sieraden te koop. Toegang is gratis. Met de opbrengst wil de stichting Madamfo een apotheek ondersteunen in Ghana.

Food Festival Rossum
14:00-19:00, Rossum Slotpark. Food Festival met o.a. Bistro In Petto, restaurant De Gouden Molen, Kees Tijssen, St. Hendrick en Henk Biesters. Georganiseerd door Fanfare Juliana Rossum. Aansluiten Promconcert met Ben Cramer en Joke de Kruijff.
www.fanfarejulianarossum.nl

Dansshow Uniek
14:00, Zaltbommel, De Poorterij. Ook om 18:00 uur. 'Het Dagboek van Uniek' met de dansers van Uniek Fitness uit Ammerzoden. Verschillende dansstijlen, muziek, kleuren en emoties. Van stoere urban, streetdance en hiphop, tot vrolijke bollywood, gevoelige moderne dans en feestelijke showdans. Entree: 10 euro incl. consumptie.
www.de-poorterij.nl

Feestweek Zuilichem
14:00, Zuilichem, Feesttent. Kindertienkamp tijdens de feestweek in Zuilichem. Om 19:30 uur gaat de mini playbackshow van start. De organisatie is in handen van Oranjevereniging Trouw aan Oranje.

Voorstellingen Tuin van Kees
14:30/18:30, Kerkdriel, De Leyenstein. De eindvoorstelling van de theaterschool De Tuin van Kees bestaat deze keer uit twee korte voorstellingen. 'De Spiegeltoren' is geïnspireerd op een bestaand verhaal. 'Back Stage' is helemaal zelf gemaakt en bedacht door leerlingen. Er zijn twee voorstellingen; om 14:30 uur en 18:30 uur. De entree is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Reserveren: tuinvankees@gmail.com. Meer informatie: Astrid Oosterhuis (06-28790881) of Fon Heijmans (06-16497077).

Rommelmarkt Opijnen
16:00-20:00, Opijnen, rondom de kerk. Grote gevarieerde markt met o.a. speelgoed, glaswerk, huishoudelijke artikelen, boeken en nog veel meer. Lekker eten en drinken. Vanaf 17:30 uur verkoop bij opbod, daarna trekking van de inschrijfvellen. Meer informatie bij Gea Klip: 0418-651922.

'Route 66' in Aalst
19:30, Aalst, dorpshuis. Fanfare Prins Hendrik gaat dwars door de Verenigde Staten, over de Route 66. Concert met afwisselende muziek ondersteund door filmbeelden. O.a. Amarillo, Hotel California, Las Vegas en steden van de blues en jazz, zoals St. Louis.
www.fanfareprinshendrikaalst.nl

Openlucht Promconcert
19:30, Rossum, Slotpark. Promconcert in het kader van het 110-jarig bestaan van Fanfare Juliana. M.m.v. de musicalsterren Joke de Kruijf en 'good old' Ben Cramer. Het terrein, met 400 zitplaatsen, wordt helemaal overdekt. Er doen meer dan 70 muzikanten mee van Fanfare Juliana en collega muziekvereniging Alem incl. ritmesectie. Entree: 11 euro in de voorverkoop bij Supermarkt COOP Rossum en 12,50 euro aan de kassa.

'5x Anders'
20:15, Hurwenen, dorpshuis De Kil. Allerlaatste voorstelling Jeugdpodium Stichting Geursenproducties. Vijf eenakters met zes toneelspelers over het dagelijks leven, met een twist. De entree is 8 euro. Reserveren:
reserveer.bij.ons@gmail.com

Between in Sint-Maartenskerk
21:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Zie ook vrijdag.

zondag 16 juni

Dienst voor doven
9:30, Bruchem, hervormde kerk. Dienst voor doven en slechthorenden. Voorganger: ds. A. van Zetten. Ook horenden zijn welkom.

Grenzeloos Loevestein
11:00-17:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Zie uitgelicht op deze pagina.

Boerendienst Well
11:00, Well, tent op de parkeerplaats van het voetbalveld. Protestantse Kerk Well & Ammerzoden houdt een dienst met als thema 'eenvoud', geleid door Proponent Joren IJzerman. Na de dienst is er een gezellig samen zijn met maaltijd.
www.kerkwell.nl

Feestweek Zuilichem
15:00, Zuilichem, Feesttent. Tentdienst rondom het thema 'Vrijheid'. Muzikale medewerking wordt verleend door de band Free. Ando Geworgjan zal spreken.

Rivierenland Klassiek
15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Joost Willemze speelt harp. Recent won hij prijzen op concoursen in New York, Tournai en Seoul. In de prelude de 12-jarige Sarah van der Lijke op dwarsfluit met begeleiding van pianiste Mariken Zandvliet. Entree: 10 euro incl. koffie of thee.

Concert jong talent
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Jonge muzikanten (10-17 jaar) van de Young Musicians Academy van het conservatorium in Tilburg spelen o.a. Haydn, Debussy, Mendelssohn en Mozart. Op viool en/of piano. Entree: 10 euro. Jeugd en studenten gratis.
www.engelenbakzaltbommel.nl

Between in Sint-Maartenskerk
21:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Zie ook vrijdag.

maandag 17 juni

Feestweek Zuilichem
19:00, Zuilichem, Feesttent. Kinderbingo, een boekje kost 5 euro. De organisatie is in handen van Oranjevereniging Trouw aan Oranje.

dinsdag 18 juni

Natuurexcursie Heesselt
19:00-21:30, Heesselt, Theetuin River Lounge. Ontdekkingstocht door het nieuw ontwikkelde gebied van de Heesseltse uiterwaarden. Nu al zijn verschillende eendensoorten en steltlopers én de visarend gesignaleerd. Ook zijn er bevers actief. De start is bij de theetuin (Steenfabriek 3, Heesselt). Deelname kost 5 euro.
www.stroomhuisneerijnen.nl

Gezond in Zuilichem
19:15, Zuilichem, dorpshuis Den Ham. Martine van den Berg uit Nieuwaal vertelt over haar werk als integraal leefstijl en vitaliteitscoach en geeft adviezen. Sharon Cents van de GGD vertelt over de gezondheidsmonitor en over 'positieve gezondheid'. Georganiseerd door Zuilichem Leeft. Toegang gratis, iedereen is van harte welkom.

Feestweek Zuilichem
20:00, Zuilichem, Feesttent. Bingo voor volwassenen, een boekje kost 10 euro. De organisatie is in handen van Oranjevereniging Trouw aan Oranje.

Cinemaarten: 'Wild Rose'
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Zie kader bovenaan.

woensdag 19 juni

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Koffie, thee, iets lekkers, gezelligheid en een luisterend oor. Georganiseerd door de evangelische gemeente.

Feestweek Zuilichem
12:15, Zuilichem, Feesttent. Pannenkoeken en poffertjes eten voor de kinderen, vanaf 12:15 uur. Aansluitend is er een Kinder Doe Middag. Om 17:15 uur gaat de middag en avond voor 55 plussers van start, om 19:00 uur gevolgd door een Darttoernooi. Om 19:15 uur begint het Kussengevecht. De organisatie is in handen van Oranjevereniging Trouw aan Oranje.

Jeugdmiddag Well
13:00, Well, feestterrein. Jeugdmiddag 'Boerendag'. Georganiseerd samen met Jeugd Vakantiespelen. Deelname kost 3 euro per kind. Aanmelden is fijn en kan via: secretaris@vvv-well.nl of 06-46098907.

Repair Café
14:00-16:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers. Weggooien? Mooi niet!

Inloopavond
19:30, Ophemert, Huis Op Hemert. West Betuwe in gesprek met bewoners Kapelstraat Ophemert over het riolerings- en bestratingsproject in de Kapelstraat.

Concert OBK Well
21:00, Well, feestterrein. Concert van muziekvereniging OBK Well. Afsluiting van de fiets/scooter 3 daagse van de Boerendag.

donderdag 20 juni

Ooievaars
13:30-15:30, Waardenburg, De Vergt 4. Middag over ooievaars, voor senioren. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. Voor vervoer: Wittenbergzorg 0418-594900 (minimaal 1 week van tevoren).

Alzheimer Café
19:00-21:30, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Thema: 'Beweging en dementie'. Gastspreker is geriatrie fysiotherapeut Erica Postema. Toegang gratis.

Meer op: www.hetkontakt.nl