• De Boschstraat is één van de winkelstraten in Zaltbommel.
• De Boschstraat is één van de winkelstraten in Zaltbommel. Foto: Archieffoto: Janneke Boogaard

Stadsmanager Zaltbommel vertrekt

zaltbommel • Zaltbommel moet op zoek naar een nieuwe binnenstadsmanager. Jan van Zanten stopt na driekwart jaar met deze functie. Ook voorzitter Huibert van der Ven neemt afscheid van het Binnenstadsfonds.

Jan van Zanten stopt met zijn werkzaamheden voor het Binnenstadsfonds omdat hij er de voorkeur aan geeft zijn volledige aandacht te richten op zijn eigen bedrijfsactiviteiten, zo meldt het Binnenstadsfonds in een persbericht. Hij werd in oktober vorig jaar aangesteld om meer reuring en meer samenwerking in het centrum te bewerkstelligen.

Huibert van der Ven fungeerde de eerste twee jaar van het bestaan van het Binnenstadsfonds als kwartiermaker. "De organisatiecontouren en procesinrichting staan en de constructieve afstemming met gemeente en anderen is inmiddels effectief", geeft hij de stand van zaken aan. In de volgende fase is veel extra energie nodig en die kan Van der Ven naar eigen zeggen niet bieden in combinatie met zijn andere dagelijkse werkzaamheden. "Daarom draag ik graag het stokje over aan een nieuwe voorzitter die deze uitdagende fase met beide handen aan wil en kan grijpen."

De andere bestuursleden nemen zijn werkzaamheden voorlopig waar en gaan op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ook de zoektocht naar een waardige opvolger voor de binnenstadsmanager is inmiddels gestart.