Avondwandeling

neerijnen • De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op 29 juni een avondwandeling door de Rijswaard op landgoed Waardenburg en Neerijnen. De tocht gaat via het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen naar de bandijk van de Waal. Op die dijk kunnen deelnemers genieten van een groot aantal bijzondere bloemen. De wandelaars volgen de dijk en dalen daarna de uiterwaarden in. Het hoge gras en de struiken zijn een eldorado voor vogels. Ook de reeën hebben hier een prima leefgebied en er is een grote kans dat ze aan het eind van de avond tevoorschijn komen. Stevige wandelschoenen zijn gewenst en ook een verrekijker mee is fijn. De wandelaars verzamelen zich om 19:00 uur op het parkeerterrein van Stroomhuis Neerijnen. De tocht duurt zo'n twee uur. Deelname kost 7,50 euro per persoon. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 5 euro. Donateur van Geldersch Landschap & Kasteelen betalen ook 5 euro en voor jonge donateurs tussen de 4 en 12 jaar kost deelname dan 2,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website.

q www.glk.nl/activiteiten


St.-Maartencantorij bestaat 75 jaar

zaltbommel • De Sint-Maartencantorij bestaat 75 jaar. Later dit jaar viert zij dit op passende wijze, maar een traktatie voor de 'verjaardagsvisite' is er al. De traktatie van de cantorij is haar cd 'Wachters op de morgen'. In de Sint-Maartenskerk staan mandjes met deze cd's met de uitnodiging om ze mee te nemen. De Sint-Maartencantorij werd opgericht op 24 mei 1944 als kerkkoor van de hervormde gemeente Zaltbommel. Van die 75 jaar heeft de cantorij er 74 meegewerkt aan zondagse erediensten, de diensten op hoogtijdagen en bij rouw en trouw als dat gevraagd werd. Nog altijd werkt zij mee aan erediensten, niet meer in de Sint-Maarten, maar onder andere in kerken in de regio en in de kapel van het JBZ.
Vanaf de oprichting zijn van alle vergaderingen notulen gemaakt, die minutieus de lotgevallen van het koor weergeven. Om dit stukje historie niet verloren te laten gaan wordt een boekje gemaakt waarin het lief en leed van 75 jaar cantorij wordt vastgelegd. Bijdragen van oud-koorleden (een anekdote, bijzondere herinnering, wetenswaardigheid of iets anders dat het vermelden waard is) zijn zeer welkom. Zo ook nieuwe koorleden. Voor meer informatie: 0418-662682.


Laatste voorstelling van Jeugdpodium

hurwenen • Het Jeugdpodium van Stichting Geursenproducties speelt zaterdag 15 juni haar laatste voorstelling. Daarna gaat de toneelgroep verder als 'Theater Opmaat'. De leeftijd van de spelers wordt volgens Erik en Saskia Geursen te hoog. Daarom past de naam 'Jeugdpodium' niet meer en is het tijd om een nieuwe theatergroep op te richten. Nieuwe leden van 18 jaar en ouder zijn van harte welkom. De voorstelling '5x Anders' bestaat uit vijf eenakter, die door de zes toneelspelers worden gebracht. De eenakters bestaan uit verhalen, die gaan over het ophalen van herinneringen, een burenruzie, toneelrepetitie, een erfenis en om af te sluiten: een perfecte avond na een heerlijk diner. In elk verhaal zit een humoristische dan wel macabere twist. De laatste voorstelling vindt plaats in dorpshuis De Kil in Hurwenen, op zaterdag 15 juni om 20:15 uur. De entree is 8 euro. Aan de kassa kan niet gepind worden. reserveer.bij.ons@gmail.com