Boosheid na vuurwerkincident

nieuwendijk/numansdorp • Het duel in de nacompetitie (1e klasse C - 2e klasse E en F) tussen NSVV en Altena was zaterdag nog niet eens begonnen of de wedstrijd werd meteen gestaakt. Oorzaak was een zwaar stuk vuurwerk dat vlakbij keeper Rob de Groot ontplofte. De sluitpost van Altena lag dizzy en uitgeteld op de grond, waarop de scheidsrechter niets anders restte dan de wedstrijd meteen te staken.
De KNVB besliste vervolgens, vooruitlopend op een uitspraak van de tuchtcommissie, dat het duel nu op woensdag 5 juni om 19:30 uur moet worden gespeeld, tot ellende van Altena-trainer Johan van der Werff: "Een grote schande. Jongens moeten werken, het is niet duidelijk of de keeper dan beschikbaar is en sommigen hebben kaarten voor het concert van Marco Borsato."
Van der Werff baalde natuurlijk al van de gang van zaken op zaterdag. "Dit is waardeloos. In de eerste plaats voor mijn keeper Rob de Groot zelf. Hopelijk houdt hij er geen blijvende schade aan over. Ook voor Altena is het waardeloos. Je bereidt je heel de week voor en de jongens zijn tot in de tenen gefocust om die wedstrijd te gaan spelen en binnen vijf seconden is het voorbij door een onverlaat."