De Nacht Wacht

rossum • De muziektent in Rossum vormt op vrijdagavond 21 juni het decor voor een bijzonder midzomernachtconcert: 'De Nacht Wacht'. Pianist Mike Boddé, onder andere bekend van het programma Podium Witteman, brengt samen met Sterre Konijn en Merel Vercammen de muziekvoorstelling Nachtlicht. Het concert begint om 21:30 uur en duurt tot 1 uur 's nachts. De toegang is gratis.

"Het wordt echt een speciale avond", vertelt Tjallien van Loon, organisator van het concert. "Midzomernacht is op zichzelf natuurlijk al bijzonder, met de langste dag en kortste nacht. Met dit concert krijgt dat nog een extra dimensie. In de nacht is het stiller en klinkt geluid intenser. Door de muziek moet er bijna een mystieke sfeer ontstaan. Ik hoop dat de klassieke muziek de mensen de stilte van de nacht intrekt."

Van Loon had een optreden van Mike Boddé al lang op haar verlanglijstje. "Ik vind hem een geweldige pianist. Een echte vakman die zowel klassieke muziek als jazz speelt. Ik wilde hem altijd al eens vragen voor de concerten die ik maandelijks organiseer. Toen de folder over Nachtlicht in de bus viel, viel alles op zijn plaats. Dat past helemaal bij wat ik met deze avond bedoel."

Naast het trio, treedt ook kamerkoor Vox op onder leiding van Ad Broeksteeg. Zij brengen werken van onder meer Faure´, Rachmaninoff, Orff, Pa¨rt, Elgar en Saint-Sae¨ns. Ook is er een strijkersensemble in wisselende bezetting met werken van Piazolla (Oblivion), van Arvo Pa¨rt (Spiegel in Spiegel) en van Samuel Barber (het Adagio voor Strijkers), afgewisseld met nachtelijke pianomuziek door Rik Hoogendoorn (o.a. Schubert, Mendelssohn en Chopin).
'Ik heb bewust gekozen voor toegankelijke muziek', legt Van Loon uit. Zo is het voor veel mensen leuk om naar toe te gaan." Bezoekers kunnen een hapje en een drankje bestellen bij de foodtruck van Bommels Bakhuys Bezoekers kunnen een klapstoel meenemen of anders voor een klein bedrag een stoel huren.