Afbeelding
Foto:

Kroonkurken voor Zoë

aalst • Erik en Stephanie Verweij zijn een actie gestart om kroonkurken in te zamelen. Met de opbrengst hopen ze een rolstoelbus aan te kunnen schaffen voor hun 5 jaar jonge dochter Zoë.

Een enkele bier- of frisdrankdop is niks waard, maar heel veel kilo's doppen leveren wel wat op bij de oud ijzerhandel. Erik en Stephanie hopen dan ook dat iedereen met ze mee gaat sparen. Ze hebben inmiddels vele horecabedrijven in de regio aangeschreven, die allemaal positief reageren. "We zijn net begonnen en staan er nu al van versteld hoeveel mensen ons willen helpen met sparen", laten ze weten. "We hebben al verschillende inzamellocaties in verschillende plaatsen, waar mensen hun gespaarde doppen kunnen inleveren."

Toen Zoë negen maanden oud was, kreeg zij een grote epileptische aanval. Hierop volgde een 'niet instelbare epilepsie', Zoë had soms honderd aanvallen op een dag. Op anderhalfjarige leeftijd werd ze geopereerd. Een hersenhelft werd uitgeschakeld, wat betekent dat ze een halfzijdige verlamming zou krijgen. Zoë zou wel weer kunnen lopen, omdat de andere hersenhelft het zou overnemen. Een halfjaar later hoorden Erik en Stephanie dat hun dochter de zeldzame gen afwijking WDR26 heeft. Inmiddels kan ze gelukkig kleine stukjes lopen.

"We hebben al van alles achter de rug", laten haar ouders weten. "Drie dagen per week naar het revalidatiecentrum, verhuisd om slaap- en douchegelegenheid beneden te maken. En nu gaat de volgende rolstoel van Zoë binnenkort niet meer in onze auto passen. Dat wil zeggen dat we aan een rolstoelbus toe zijn."

Helaas zijn Erik en Stephanie niet in de gelegenheid zelf zo'n rolstoelbus van rond de 40.000 euro aan te schaffen en daarom zijn ze op facebook een actie gestart. "We vinden het vervelend om om geld te vragen, daarom willen we een actie opzetten waarbij mensen kroonkurken voor ons kunnen sparen. Wij zullen deze dan verzamelen en inleveren en op deze manier sparen voor een rolstoelbus.

Kroonkurken inleveren (liefst in een zakje) kan bij de familie Verweij op Beatrixstraat 24 in Aalst. Meer informatie: 06-12581902. Inleveren kan o.a. ook bij Van Osch Rijwielen in Zaltbommel, cafetaria L&L in Nederhemert, Dirma Bloem & Stijl in Hedel, eetcafé 't Stoepke in Gameren. Kijk voor meer inleveradressen op facebook: rolstoelbusvoorZoë