• De Schoonheuvel in Hedel is één van de deelnemende boerderijen.
• De Schoonheuvel in Hedel is één van de deelnemende boerderijen. Foto: aangeleverd

Open dag op zes boerderijen

hedel • Op Tweede Pinksterdag (maandag 10 juni) organiseert de vereniging voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer in de Bommelerwaard De Capreton voor de negende keer een open dag bij zes boeren en telers in Hedel en Ammerzoden.

Kom kijken hoe de koeien en varkens leven, hoe champignons en kersen geteeld en geoogst worden, hoe van melk lekker ambachtelijk ijs gemaakt wordt en bezoek de mooie kleinschalige kinderopvanglocatie van De Vrijbuiter.
De gratis tractorhuifkar neemt je mee langs alle bedrijven, stap uit waar je wilt om kalfjes en biggetjes te aaien, voor een rondleiding of proeverij, kanovaren, een workshop of voor één van de vele andere activiteiten voor het hele gezin. Maak je gebruik van eigen vervoer, dan zijn er op alle bedrijven kaartjes met een plattegrond beschikbaar.

De deelnemende bedrijven zijn melkveehouderij en boerengolf Van Zeelst aan de Achterdijk 57 in Hedel, kinderopvang De Vrijbuiter aan de Achterdijk 10 in Hedel, ijsboerderij en melkveehouderij De Schoonheuvel in Hedel, Kersen Bogerd Hedel aan de Hooiweg tegenover nummer 35 in Hedel, biologisch varkensbedrijf Van den Bogert aan de Mezenweg 1 in Hedel en champignonkwekerij De Hopwaag en natuurspeeltuin Hoppies aan de Zandweg 17 in Ammerzoden.
Kinderen kunnen thuis een mooie tekening of een knutselwerkje maken met als thema 'de boerderij' en dit op 10 juni inleveren bij één van de bedrijven. Er zijn leuke prijsjes te winnen.

Kijk voor meer informatie op facebook: beleefdeboerderijbommelerwaard