• Op het programma staan twee korte voorstellingen.
• Op het programma staan twee korte voorstellingen. Foto: Astrid Oosterhuis

De Tuin van Kees sluit seizoen af

kerkdriel • De eindvoorstelling van de theaterschool De Tuin van Kees bestaat deze keer uit twee korte voorstellingen op zaterdag 15 juni in Kulturhus De Leyenstein.

'De Spiegeltoren' is geïnspireerd op een bestaand verhaal. 'Back Stage' is helemaal zelf gemaakt en bedacht door leerlingen. De super verlegen jongen Tim moet een spreekbeurt houden! Gelukkig ontmoet hij de mooie prinses Eloise. Samen met haar maakt hij een tocht langs de torens van Prinsenhuis. Ze ontmoeten bijzondere torenbewoners, waaronder een clown, een tovenaar en een verzamelaar. Van elke torenbewoners krijgt Tim allerlei tips en trucs. Zou het Tim lukken om de spreekbeurt tot een goed einde te brengen?

Back Stage gaat over een samenwerkingsproject van jongeren met uiteenlopende karakters. Een aantal middelbare scholieren zitten met elkaar opgescheept. Ze moeten nablijven en leren om samen te werken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want de brave leerlingen staan totaal anders in het leven dan de brutale.

Er volgt een proces waarin van alles gebeurt. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en bestaande vriendschappen komen onder druk te staan. Uiteindelijk is het moment daar en moeten ze laten zien of hun project is geslaagd.

De regie is in handen van Fon Heijmans (Back Stage) en Astrid Oosterhuis (Spiegeltoren en Back Stage). De voorstellingen beginnen om 14:30 en 18:30 uur. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Reserveren kan via: tuinvankees@gmail.com Meer informatie bij Astrid Oosterhuis: 06-28790881 of Fon Heijmans: 06-16497077.