Hedel degradeert

alem • Hedel kon zondag nog directe degradatie ontlopen. Maar dan moest er gewonnen worden bij Alem. Hedel slaagde in dat voornemen niet: 5-1 verlies. Daardoor keert Hedel na één seizoen weer terug in de vijfde klasse.
Hedel-trainer Wilco van Houtum zag zondag al snel dat zijn spelers er niet meer zo in geloofden. "Er was ook te weinig beleving. Vorige week tegen OSC'45 zag ik het ook al. Ik ben wel erg teleurgesteld. We gaan ons nu maar weer richten op het nieuwe seizoen." Even was er nog hoop bij Hedel toen net voor rust Tim Quik voor de 3-1 zorgde. Alem had door treffers van Martijn Leerintveld en Luuk Steenbekkers toen al een 3-0 voorsprong opgebouwd. Na de hervatting kreeg Bas van der Star voor Hedel nog wel een kans op 3-2. Alem benutte vervolgens via Mats Steenbekkers wel de kansen. Een mooi afscheidscadeau voor de vertrekkende trainer Peter Burg. "Altijd mooi als je met een overwinning afscheid neemt", aldus Burg, die volgend jaar opgevolgd wordt door Ben Hoek.

Heerewaarden

Heerewaarden speelt volgend seizoen in de reserveklasse. Het seizoen 2018/2019 verliep dramatisch met drie punten in de min, zeven goals voor en 155 tegen. Ook in de laatste wedstrijd werd het een grote nederlaag: 10-0 tegen OKSV. "Zo'n seizoen willen we natuurlijk niet meer meemaken. We gaan vanuit de reserveklasse weer opbouwen", aldus trainer Eugène Geenen.